ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Κόντρες στη Λεωφόρο Αθηνών. Αδρεναλίνη στα ύψη και κυνηγητό της Τροχαίας

Ταχύτητες που κόβουν την ανάσα, αδρεναλίνη στα ύψη, μηχανές που βρυχώνται τα βράδια στη Λεωφόρο Αθηνών. Τα γκάζια παίρνουν φωτιά και τα νεύρα των κατοίκων “χτυπούν κόκκινο”… Η Αστυνομία προσπαθεί να σταματήσει τις παράνομες κόντρες, στήνοντας μπλόκα σε διάφορα σημεία της Λεωφόρου, και φαίνεται ότι έχει φέρει κάποια αποτελέσματα. 

Κόντρες στη Λεωφόρο Αθηνών. Αδρεναλίνη στα ύψη και κυνηγητό της Τροχαίας 1

Τους τελευταίους μήνες οι εκκωφαντικές διελεύσεις των μηχανών, που αναστατώνουν τους κατοίκους ακόμα και εκατοντάδες μέτρα μακριά από τον δρόμο, δεν ακούγονται τόσο συχνά, ενώ και το πολυπληθές κοινό που συγκεντρωνόταν παλιότερα για να τις παρακολουθήσει στη διασταύρωση με την Γ. Παπανδρέου έχει αλλάξει στέκια.

Οι μεγάλου κυβισμού μηχανές και τα “πειραγμένα” αυτοκίνητα έχουν μεταφέρει τη δράση τους στη Λεωφόρο Σχιστού και χαμηλότερα στη Λ. Αθηνών, στο Αιγάλεω, στο ύψος της οδού Γοργοποτάμου. Οι αυτοσχέδιοι αγώνες στήνονται κυρίως τον χειμώνα και το “κοινό” συνεχίζει να συγκεντρώνεται για να παρακολουθήσει το φλερτ των νεαρών οδηγών με τον θάνατο, ενώ τα στοιχήματα δεν λείπουν.

Η Τροχαία Αιγάλεω (με χώρο ευθύνης το Αιγάλεω, το Χαϊδάρι και το Περιστέρι) προσπαθεί εδώ και χρόνια να βάλει φρένο στην επικίνδυνη αυτή δραστηριότητα και κυνηγάει τους “κοντράκηδες” για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών. Για ένα διάστημα έκανε διπλοβάρδιες για την εξάλειψη της παράνομης χρήσης της Λεωφόρου σαν πίστα.

Η τακτική είναι όχι να κυνηγάει τους μηχανόβιους, αλλά να ενημερώνεται από τους αστυνομικούς άλλο μπλόκο, σε επόμενο σημείο ελέγχου πάνω στη Λεωφόρο, ότι κατευθύνονται προς τα εκεί οχήματα με υπερβολική ταχύτητα. Επιλέγεται αυτός ο τρόπος για να μην εκτίθενται με το κυνηγητό σε κίνδυνο οι ίδιοι πρωταγωνιστές της κόντρας, τα όργανα της τάξης, αλλά και το κοινό.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button