ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Έντονα παράπονα για κλαδέματα δέντρων

Συμπολίτες μας έστειλαν στο Χαϊδάρι Σήμερα” απανωτές επιστολές με παράπονα για υπερβολικά έως καταστρεπτικά κλαδέματα δέντρων. Δημοσιεύουμε τις καταγγελίες και ελπίζουμε σε απαντήσεις – διευκρινίσεις από την μεριά του Δήμου, ώστε να γίνει κατανοητό το σκεπετικό αυτών των παρεμβάσεων.

Αυτά τα πανέμορφα δέντρα βανίλιες.. τα μεγάλωνα 7 χρόνια στην οδό Θερμοπυλών 18. Οι κύριοι του Δήμου που κόβουν τα κλαδιά χωρίς λόγο μου τα έκοψαν σχεδόν από τη ρίζα. 2 μέτρα δεντράκια που τα μεγάλωνα σαν παιδιά…

Αντωνία Παραστατίδη

Έντονα παράπονα για κλαδέματα δέντρων 1

Ο Δήμος εδώ και εβδομάδες, με ΠΡΟΣΧΗΜΑ το κλάδεμα, προχωρά σε συστηματική ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ και αφανισμό του λιγοστού πλέον πρασίνου της πόλης μας. Σήμερα έκοψαν κανονικά τους τρεις απο τους τεσσερις υπεραιωνόβιους ευκάλυπτους της Ιεράς Οδού, που είχα καταφέρει να διασώσω από την επέλαση προηγούμενης δημοτικής αρχής. Δυστυχώς αυτή την φορά δεν πρόλαβα… 

Τους προειδοποιώ να μην έρθουν για τον τέταρτο… Η ηχορύπανση στον δρόμο μας είναι ΑΦΟΡΗΤΗ και ο Δήμος μας αντί να φυτέψει καινούργια μεγάλα πεύκα, που θα μας ανακουφίσουν έστω και λίγο, το μόνο που σκέφτεται είναι πώς θα ξεπατώσει ότι έχει απομείνει.

 ΦΤΑΝΕΙ, αρκετά… Δειτε σημερινή φωτό με την κατάντια μας….

Χαράλαμπος ΛύκοςΌταν έγινε η ανάπλαση στη Λ.ΑΘΗΝΩΝ, στο τμήμα από τη Σατωβριάνδου μέχρι τη Μυστρά (είσοδος στο Δαφνί) ξεριζώθηκαν ελιές και λευκές εκατέρωθεν του μονοπατιού – πεζόδρομου, με αποτέλεσμα να ακούγεται ο θόρυβος της Λεωφόρου σε όλη τη γειτονιά του Δάσους, από Αρεοπόλεως έως Μάνης. 

Μπορεί να ξαναφυτευθεί όλη η έκταση εκατέρωθεν του μονοπατιού -και όχι μόνο- ώστε να δημιουργηθεί ένας όμορφος διάδρομος με ανθοφόρα δένδρα, αλλά και να λειτουργήσει ως φυσικό ηχοθραυστικό για τη προαναφερόμενη γειτονιά.

Θεόδωρος Δημητρίου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button