ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Τη δική του Στέγη Πολιτισμού απέκτησε το Δαφνί. Εγκαίνια τη Δευτέρα

Σάββατο μεσημέρι, μέλη του Συλλόγου κάνουν τις τελευταίες ετοιμασίες.   

Το Δαφνί διαθέτει πια Στέγη Πολιτισμού, στην οποία σχεδιάζεται να λειτουργήσουν σχετικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου, αλλά ταυτόχρονα θα αποκτήσει η συνοικία και έναν ανοικτό σημείο συνάντησης, καθώς δεν υπάρχει κανένας τέτοιος χωρος -ούτε μαγαζί- και κάποια βράδια μοιάζει με έρημη πόλη (το ίδιο πρόβλημα έχει και η Αφαία).

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, λοιπόν, στις 19:00, ο Δήμος Χαϊδαρίου εγκαινιάζει την ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΑΦΝΙΟΥ, Βουλγαροκτονου 20 – δίπλα
στο φαρμακείο. Χαιρετισμό
θα απευθύνει ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος. Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τη Χορευτική Ομάδα του Δήμου Χαϊδαρίου
και λαϊκά τραγούδια από μουσικό συγκρότημα, ενώ οι κάτοικοι ετοιμάζουν ψησταριές με σουβλάκια, οι γυναίκες θα φέρουν έτοιμα φαγητά και θα υπάρχει κρασί.

Στην Στέγη Πολιτισμού θα συστεγαστεί και ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος “Δαφναίος Απόλλων”, που εκφράζει την ομαδική προσπάθεια των κατοίκων να αναπτυχθούν στη συνοικία σημαντικές πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Συγκεκριμένα, στην Στέγη θα έρχεται σε τακτά διαστήματα γιατρός, με πρωτοβουλία του Συλλόγου και του αντιδημάρχου Κοινωνικής Υπηρεσίας, Ναουάφ Δαουάχερ, για τη συνταγογράφηση φαρμάκων για τους συνταξιούχους, ώστε να μην είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται. Για τις ανάγκες της συνταγογράφησης, αλλά και των νεότερων επισκεπτών της Στέγης θα εκτατασταθεί στο χώρο ασύρματο ίντερνετ.

Σταδιακά θα αναπτυχθούν εδώ δραστηριότητες πολιτιστικών τμημάτων του Δήμου.

Στους στόχους των ανθρώπων του Συλλόγου είναι να οργανωθούν θεατρικό και μουσικό τμήμα, καθώς υπάρχουν πολλά παιδιά με ανάλογες ανησυχίες και γνώσεις. Επίσης θα διοργανώνονται ομιλίες για κοινωνικά θέματα και ποικίλες άλλες δράσεις.

   

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button