ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΥΠΟΔΟΜΕΣ

Από αύριο μπαίνει στην τελική ευθεία η ανάπλαση της Πλατείας του Δάσους

Από αύριο Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου ξεκινάει το ξήλωμα του τμήματος του πεζόδρομου από την κεντρική Πλατεία μέχρι την οδό Σουκατζίδη. Παράλληλα ολοκληρώνονται εργασίες που υπολείπονται στα κομμάτια της εργολαβίας που έχουν υλοποιηθεί.

Το καλό είναι ότι -προς το παρόν τουλάχιστον- σε αυτή τη δεύτερη φάση του έργου, που ξεκίνησε πριν από περίπου ένα μήνα, η ροή των εργασιών είναι πιο ομαλή και ευχή καταστηματαρχών και πολιτών είναι να φτάσει στο τέλος χωρίς χρονικά χάσματα, όπως έγινε στην πρώτη φάση, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση και αγανάκτηση. Θυμίζουμε πως από την μεριά της εργολήπτριας εταιρείας δηλώθηκε στην εφημερίδα μας σαν χρονικό όριο αποπεράτωσης το τέλος Απριλίου.

Ο υπό ανακατασκευή πεζόδρομος θα σκαφτεί σε δύο τμήματα, ώστε να μειωθεί κατά το δυνατόν η όχληση. Θα απομακρυνθεί το δάπεδο και όποια κατασκευή υπάρχει σήμερα, ώστε να κατασκευαστεί εξ αρχής διάδρομος πλάτους περίπου 5 μ, παγκάκια και νέα παρτέρια.

Από αύριο μπαίνει στην τελική ευθεία η ανάπλαση της Πλατείας του Δάσους 3

Σήμερα ολοκληρώνεται το στρώσιμο του δαπέδου στο βόρειο κομμάτι της πλατείας, από το Γραμματόσημο μέχρι την Γ. Παπανδρέου.

Στα τσιμεντένια παγκάκια έχουν τοποθετηθεί ξύλινα καθιστικά, ενώ υπολείπεται η φύτευση δέντρων στα παρτέρια, με ευθύνη του εργολάβου. Η μεγάλη σιδερένια πέργκολα (της οποίας το μέγεθος ξενίζει αρκετούς) θα βαφτεί και θα αποκτήσει ξύλινη οροφή, όπως και δύο φωτοβολταϊκά πάνελ για φόρτιση κινητών.

Από αύριο μπαίνει στην τελική ευθεία η ανάπλαση της Πλατείας του Δάσους 5
Από αύριο μπαίνει στην τελική ευθεία η ανάπλαση της Πλατείας του Δάσους 7

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. αναρωτιέμαι το τμήμα της πλατείας, παράλληλα στην Παπανδρέου, μπροστά από το γραμματόσημο, που έχει καταληφθεί, σχεδόν εξολοκλήρου από τα τραπεζοκαθίσματά του καφέ, θα είναι προσβάσιμο ώστε να το διασχίσει κανείς ή θα πρέπει να κάνουμε τον γύρο? Μήπως θα μας μαλώνει ο ιδιοκτήτης που θα περνάμε μπροστά από τους θαμώνες? Το έχει παραχωρήσει ο Δήμος στο καφέ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button