ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο “κύκλος των χαμένων βουλευτών της ΝΔ στη Δυτική Αθήνα”, ο διμέτωπος του Δημήτρη και η βιβλιοθήκη σαν ταινία του Αγγελόπουλου

To δεξιό/σαμαρικό “antinews.gr” τροχάει τα νύχια του κάθε τόσο στην πλάτη της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου. Σε ένα από τα τελευταία χτυπήματά του ασχολείται με τον “ακήρυχτο πόλεμο των ψηφοδελτίων”, που, όπως λέει, αφορά προγραμματισμένες «εκκαθαρίσεις», ώστε να αδειάσουν θέσεις για τους νέους “εκλέξιμους υποψηφίους” του “κύκλου Μητσοτάκη”. Εμένα δεν με πολυσκοτίζει η παλιά προσπάθεια (από εποχής πατρός Κωνσταντίνου) να στηθεί ένα παράλληλο μητσοτακικό κόμμα μέσα στη ΝΔ, δημιουργώντας μια συμβιωτική σχέση που θα έλεγαν και οι ιoλόγοι.

Αυτό που κρατάω από το δηλητηριώδες άρθρο του “antinews.gr” είναι το γλαφυρό πολιτικό παρασκήνιο που έχει για τη Δυτική Αθήνα. Με δυο λόγια, υποστηρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία στην ουσία την άφησε χωρίς κοινοβουλευτική παρουσία! Και μάλιστα αυτό θα έχει και συνέχεια!

Πιο συγκεκριμένα, η κατάσταση στην εκλογική μας περιφέρεια περιγράφεται από τον “Πειραιώτη” (παρεπιδημεί στην οδό Πειραιώς) ως εξής: “Την μία από τις τρείς έδρες κατέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και την άλλη ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, γνώστης εκ παραδόσεως της δυτικής Αθήνας, αλλά δικαιολογημένα δεν έχει ούτε χρόνο ούτε ιδιαίτερη όρεξη να την περπατήσει. Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναθεματίζει την ώρα που έδωσε (γιατί αυτό έγινε) την τρίτη βουλευτική έδρα στον Γιάννη Λοβέρδο. Εκτός του ότι δεν έχει την παραμικρή ώσμωση με τις τοπικές κοινωνίες είναι τελείως εκτός κλίματος και με την κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας. Η γκάφα με τον κακοποιητή γονέα ήρθε να προστεθεί σε παλαιότερη δήλωσή του ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής του ήταν συμπαθής. Είναι στην ουσία «κομμένος» από τις τηλεοράσεις με μόλις πέντε τηλεοπτικές εμφανίσεις μέσα στους δύο μήνες Απρίλιο-Μάιο. Προάγγελος της διαγραφής του από την λίστα Μητσοτάκη. Η φιλική σχέση που διατηρούσε με την οικογένεια ήταν τόσης ισχύος ώστε να τον κάνει βουλευτή «μιας χρήσης».

Αντικαταστάτης του φέρεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Επιλογή που θα οξύνει την δυσαρέσκεια στην ευρύτερη κομματική βάση αφού αυτός δεν είναι καν Νέα Δημοκρατία. Έτσι η διαρροή ψηφοφόρων προς τα δεξιά ή προς την αποχή ενδέχεται να οδηγήσει στην απώλεια της τρίτης έδρας. Οι λίγοι σώφρονες φοβούνται ότι υπό ορισμένες αρνητικές συγκυρίες μπορεί να κινδυνεύσει και η δεύτερη έδρα. Σε αυτήν την περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορεί να αφήσει εκτός Βουλής τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Δηλαδή ένα από τους συνεχιστές της ακραιφνούς δεξιάς ιστορικής παράδοσης στην Νέα Δημοκρατία. Κάποιοι έχουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ικανό να το κάνει. Γιατί όπως λένε «τι όφελος έχει να κρατήσει ένα Βαρβιτσιώτη στην Νέα Δημοκρατία που φτιάχνει;»

(Τα έντονα γράμματα δικά μου).

Ο "κύκλος των χαμένων βουλευτών της ΝΔ στη Δυτική Αθήνα", ο διμέτωπος του Δημήτρη και η βιβλιοθήκη σαν ταινία του Αγγελόπουλου 1
Γιάννης Λοβέρδος, διαπαιδαγωγώντας: “Μπορεί να είσαι ένας κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου.

Ο Μητσοτάκης, λοιπόν, χτίζει το δικό μας μέλλον με τα δικά του κοινοβουλευτικά υλικά, κατά τον “Πειραιώτη”. Τα μερεμετίσματα τα αναλαμβάνει η τηλεόραση. Εμείς οι ψηφοφόροι απλά μεταφέρουμε στην κάλπη τις βουλές των ηγετών μας. Είμαστε, τρόπον τινά, οι ακίδες του ιού που διευκολύνουμε την είσοδό του στα κύταρρα του κρατικού οργανισμού. (Ας μου επιτραπεί η παρομοίωση, μια και ξεκίνησα το άρθρο με ιατρική ορολογία και αναφορά σε συμβιωτικές σχέσεις. Ή μήπως παρασιτικές;)

Δεν υποστηρίζω, φυσικά, την αμεροληψία του “Πειραιώτη” -σίγουρα έχει τις δικές του στοχεύσεις μέσα στο κόμμα. Αλλά δεν κάνει καθόλου λάθος για την ανυπαρξία της ΝΔ στη Δυτική Αθήνα. Για τον πρωθυπουργό, ας το αφήσουμε καλύτερα… πήρε από εμάς αύρα “λαϊκή” και μας επέστρεψε ένα τίποτα, αφού όλα τα λεφτά ρέουν προς τις όμορφες νότιες ακτές. Αμ τι, έχει όραμα ο άνθρωπος. Ο Βαρβιτσιώτης έχει χαθεί κάπου στις ξελογιάστρες Ευρώπες… Από τα 100 δελτία Τύπου που παίρνουμε το μήνα από το γραφείο του, κατά μέσο όρο ένα αναφέρεται στην εκλογική του περιφέρεια -και αν! (Βλέπε π.χ. Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Να πανηγυρίζουμε ή “να ανάψουμε τσιγάρο”, κ. Βαρβιτσιώτη;). Ο Λοβέρδος δεν μπορεί να εκπροσωπήσει πολιτικά ούτε τον εαυτό του, εμάς θα κουλαντρίσει; Και μετά από αυτήν την τάχα μου κοινοβουλετική αντιπροσώπευση, ετοιμάζονται να μας παραδώσουν πακέτο στον Χρυσοχοΐδη! Ε ρε μεγαλεία για την ταπεινή Δυτική Αθήνα…

Πώς στο διάβολο ένα μεγάλο κόμμα δεν κατάφερε να αναδείξει ούτε ένα τοπικό στέλεχος ικανό να βγει μπροστά; Μάλλον δεν το ήθελαν αυτό. Ο “Πειραιώτης” έχει καραδίκιο: Το Μαξίμου χτίζει το κόμμα στα μέτρα του Κυριάκου, σιγά μην νοιάζεται για την εκπροσώπηση των πληβείων…

Θυμάμαι πόσο χάρηκα όταν “έσπασε” η αχανής Β΄ Αθήνας, νομίζοντας ότι επιτέλους θα αποκτήσει η δυτική όχθη δικούς της βουλευτές και γελάω με τον εαυτό μου. Πλανήθηκα πλάνην οικτράν… Γιατί μη μου πείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα πάει καλύτερα! Για παράδειγμα, το έχετε πάρει χαμπάρι ότι ο πολύς Δραγασάκης σάς εκπροσωπεί στη Βουλή; (Αυτά αναλυτικότερα σε έυθετο χρόνο).

(Ολόκληρο το άρθρο του antinews.gr: Ο κύκλος των χαμένων βουλευτών – Ποιους, γιατί, πότε και πως τους κόβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης)

……………………………………………………….

Κάθε φορά που αναγγέλλεται ένα Δημοτικό Συμβούλιο, τα “πρεζόνια της πολιτικής” στο Χαϊδάρι ετοιμάζονται να σνιφάρουν απολαυστικά την επίσημη ρήξη του Δημήτρη Τσατσαμπά με τον Βαγγέλη Ντηνιακό. Γι’ αυτή την πυρετική προσμονή φροντίζει ο ίδιος ο Δημήτρης, ο οποίος ανεβάζει στη σελίδα του στο fb άρθρα που “στολίζουν” με κριτική, καμιά φορά έξω από τα δόντια, το έργο της δημοτικής αρχής.

Ο "κύκλος των χαμένων βουλευτών της ΝΔ στη Δυτική Αθήνα", ο διμέτωπος του Δημήτρη και η βιβλιοθήκη σαν ταινία του Αγγελόπουλου 3
“Τι να γράψω σήμερα;”

Όταν λοιπόν παίρνει το λόγο, κάποιοι κρέμονται από τα χείλη του… “να, τώρα θα διαφοροποιηθεί”, “πόσο θα τον τραβήξει ακόμα τον κλεφτοπόλεμο;” κοκ. Περιμένουν βρε παιδί μου κάτι που θα ταράξει τα νερά, αρέσουν οι ανατροπές στον κόσμο. Αλλά ο Τσατσαμπάς στο Δ.Σ. αλλάζει τροπάριο και βαράει τον Σελέκο, τον Θεοφίλη κοκ. Μέχρι να κλείσουν τα φώτα του Δημοτικού Συμβουλίου βέβαια, αφού μετά πάλι “αρχίζουν τα όργανα” στο fb.

Αυτό λέγεται διμέτωπος αγώνας και ο Δημήτρης τον έχει αναγάγει σε τέχνη. Να τι μου είπε φίλος, που λέει ότι ξέρει πρόσωπα και πράγματα στο Χαϊδάρι: Ο Τσατσαμπάς δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο Κυριάκος Ντηνιακός του έδωσε μεν “το δαχτυλίδι” το 2006, αλλά δεν τον στήριξε ποτέ όσο σοβαρά θα μπορούσε να το είχε κάνει, ίσως με τη προοπτική να ανοίξει αργότερα ο δρόμος στον υιό σαν σωτήρα της παράταξης. Έτσι ήρθαν δύο ήττες από τον Μαραβέλια. “Αν στα παλιά προσθέσεις και μια πρέζα από το αφ΄ υψηλού συγκρουσιακό στυλάκι του νεότερου Ντηνιακού, που τσακώνεται και με τις κάλτσες του, έχεις την απάντηση”, κατέληξε ο φίλος.

………………………………………………………………

Ο "κύκλος των χαμένων βουλευτών της ΝΔ στη Δυτική Αθήνα", ο διμέτωπος του Δημήτρη και η βιβλιοθήκη σαν ταινία του Αγγελόπουλου 5

Η πολτοποίηση των βιβλίων των Εκδόσεων Γαβριηλίδη πόνεσε πολύ. Νομίζω όμως ότι οι τράπεζες που τα έκαναν χαρτοπόλεμο δεν είναι αναίσθητες, όπως είπαν πολλοί, αλλά σκέτα ανενημέρωτες.

Δεν γνώριζαν ότι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου τα βιβλία έχουν το πιο ζεστό καταφύγιο του κόσμου, κάτω από περιποιημένα νάιλον για να μη τα φτάνει το νερό της βροχής. Εξάλλου είναι και πολύ ρομαντικό να περιδιαβαίνεις τους διαδρόμους μιας βιβλιοθήκης με την ομπρέλα στο χέρι ψάχνοντας Σαπφώ, Μπέκετ, Μποντλέρ. Σαν σκηνικό που ξεπηδάει από ταινία του Αγγελόπουλου… Μπορείς να το ζήσεις αυτό πουθενά αλλού στον πλανήτη;

παρακάμερα

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button