ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αυλαία στη λειτουργία μιας πόλης, μέσα στην πόλη μας

Το ημερολόγιο έγραφε 11 Απριλίου 2016, όταν οι πρώτοι πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ έφτασαν στο Κέντρο Φιλοξενίας του Σκαραμαγκά. Αυτό είχε στηθεί μέσα σε λίγες μέρες στην προβλήτα νο 4 του Ναυπηγείου. Έκτοτε η πόλη μας έγινε η έδρα του μεγαλύτερου καμπ προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, μια πόλη μέσα στην πόλη, με δυναμικότητα 2.500 ατόμων και πλέον. Τώρα, 5 χρόνια μετά, ήρθε η ώρα να κλείσει, χωρίς όμως να έχει μέχρι στιγμής γίνει γνωστό πού θα μεταφερθεί.

Το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στο Σκαραμαγκά έως τον Ιούνιο θα έχει αναστείλει τη λειτουργία του. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας μας, η διοικήτρια της Δομής, Μαρία – Δήμητρα Νιούτσικου, ενημέρωσε ήδη για τη δρομολόγηση του τις αστυνομικές αρχές του Χαϊδαρίου. Εδώ και αρκετό καιρό διαφαινόταν το επικείμενο λουκέτο, λόγω της πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Θα πουληθεί και η Προβλήτα 4 όπου βρίσκεται ο καταυλισμός, η οποία ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων του δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Άγνωστο όμως παραμένει μέχρι στιγμής, πού θα μετεγκατασταθούν οι εκατοντάδες πρόσφυγες που διαμένουν εκεί. Το «Χαϊδάρι Σήμερα» προσπάθησε να επικοινωνήσει με την κ. Νιούτσικου, αλλά δεν κατέστη δυνατό.

Χαϊδάρι Σήμερα Εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά. Οικογένειες και πολλά παιδιά 1
Φωτογραφία της εφημερίδας μας από την άφιξη των προσφύγων, 11 Απριλίου 2016.

Το πρώτο αποτέλεσμα που θα έχει η εξέλιξη αυτή θα είναι η ουσιαστική ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων του Χαϊδαρίου, αφού μέχρι σήμερα σε 24ωρη βάση, τέσσερις άνδρες του και ένα περιπολικό εκτελούν υπηρεσία στο συγκεκριμένο χώρο. Αναμένεται επίσης να “χαλαρώσει” η πίεση στα λεωφορεία του Θριάσιου από και προς Αθήνα, που χρησιμοποιούν πολλοί συμπολίτες μας. Θα επανέλθουμε όμως με περισσότερα στοιχεία για το θέμα αυτό.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button