ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Αττικόν”: Τα ράντζα της εφημερίας θα μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές

Η λύση που προκρίνει η κυβέρνηση στο χρονίζον, τεράστιο πρόβλημα των ράντζων στους διαδρόμους μετά από κάθε εφημερία είναι, αντί της αήξησης των κονδυλίων για τα δημόσια νοσκομεία, η συνεργασία με ιδιωτικές μονάδες.

Σχετικές δηλώσεις έκανε ο αρμόδιος υπουργός Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στο ethnos.gr, ότι το υπουργείο Υγείας συνάπτει συμφωνία με δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές ώστε να συνεργασθούν με τρία κεντρικά δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής (το «Γ. Γεννηματάς», το «Λαϊκό» και το «Αττικόν»), τα οποία χρησιμοποιούν ράντζα, ειδικά έπειτα από κάθε εφημερία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η κάθε ιδιωτική κλινική θα δεσμεύει 30 κρεβάτια, ώστε έπειτα από κάθε εφημερία στο ΕΣΥ να υποδέχονται ασθενείς από τα τρία δημόσια νοσοκομεία που θα έχουν ράντζα. Η διακομιδή των ασθενών θα γίνεται από τα δημόσια νοσοκομεία αμέσως μετά το τέλος της εφημερίας τους.

Οι ιδιωτικές κλινικλές θα πληρώνονται μέσω ΕΟΠΥΥ με βάση τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια χωρίς υποχρεωτικές εκπτώσεις (clawback και rebate) κι ενώ οι ασθενείς θα νοσηλεύονται δωρεάν.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, η συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές για μεταφορά ασθενών αναμένεται να επεκταθεί το επόμενο διάστημα, εξαιτίας του κύματος των ιώσεων και της γρίπης που αναμένεται να ενταθεί προσεχώς.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button