ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αττικόν: “Κίνδυνος: Κρύβουν τα ράντζα στη Μαιευτική κλινική!”

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη την απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου «Αττικόν» να μετατρέψει 24 κλίνες της Μαιευτικής / Γυναικολογικής Κλινικής σε κλίνες για νοσηλεία παθολογικών περιστατικών.

Συγκεκριμένα, με χθεσινή του απόφαση έγινε γνωστό ότι «24 κλίνες – από τις συνολικά 40 – της Μαιευτικής / Γυναικολογικής Κλινικής μετατρέπονται σε χρήση για νοσηλεία παθολογικών περιστατικών, μέχρι την οριστική ομαλοποίηση της νοσηλείας των ασθενών στα πλαίσια των διαθέσιμων κλινών»

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε για να κρυφτούν τα ράντζα του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ «Σήμερα νοσηλεύονται 15 ασθενείς με παθολογικά προβλήματα μαζί με τις γυναίκες της μαιευτικής / γυναικολογικής κλινικής. Οι μαίες παρέχουν νοσηλευτική φροντίδα σε παθολογικά περιστατικά κι αυτό είναι απαράδεκτο. Αυτό δεν είναι λύση στα ράντζα των νοσοκομείων γενικά», αναφέρουν πηγές της ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτουν: «Για να κρύψουν τα ράντζα, νοσηλεύουν τα παθολογικά περιστατικά σε όλες τις κλινικές των νοσοκομείων στη διασπορά. Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης λοιμώξεων. Επίσης, το επίπεδο ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας δεν είναι ίδιο»

Η ΠΟΕΔΗΝ προτείνει στο πλαίσιο της λύσης του ζητήματος των ράντζων στα νοσοκομεία να ανοίξει εκ νέου το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής Λοιμωδών, το οποίο έκλεισε πριν 10 χρόνια και ζητούν από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να ανακληθεί η σχετική απόφαση στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

ΠΟΕΔΗΝ για «Αττικόν»: Ασθενείς από την παθολογική μεταφέρονται στη μαιευτική κλινική, για «λύση στα ράντζα»

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button