ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Aθλητισμός στο Χαϊδάρι: Πιάσαμε πάτο;

Γράφει ο Χρήστος Τσούνης

Με το αριστερό φαίνεται πως μπήκε το 2023 για τον αθλητισμό στην πόλη μας. Μια χρονιά με τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις σε μια πόλη βαθύτατα πολιτικοποιημένη που δυστυχώς έχει χάσει την αθλητική κουλτούρα που είχε τις προηγούμενες δεκαετίες. Το μέλλον για τους ασχολούμενους με τον αθλητισμό φαντάζει μελανό!

Δεν βλέπω για φέτος καμιά προοπτική επιτυχίας σε κανένα ομαδικό άθλημα. Ούτε σε ατομικά αθλήματα, σε αγωνιστικό επίπεδο, βλέπω να γίνεται κάτι. Υπάρχουν κάποια μικρά διαμαντάκια που με τις επιτυχίες και τις επιδόσεις τους τον προηγούμενο χρόνο με κάνουν να βλέπω στον ορίζοντα μια σπίθα αισιοδοξίας… Αυτά τα παιδιά δεν τα ξέρετε βέβαια αφού η πολιτική και οι πολιτικοί έχουν καταπιεί τα πάντα! Δεν αφήνουν χώρο για τους νέους αθλητές μας ούτε στην τελευταία γωνίτσα του facebook.

Με θεωρείτε υπερβολικό; Δεν έχετε παρά να διαβάσετε τη συνέχεια…

Το πολιτικό – αθλητικό σκηνικό

Aθλητισμός στο Χαϊδάρι: Πιάσαμε πάτο; 1

Πολιτικοί, συνδυασμοί και παρατάξεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να εισχωρήσουν στους συλλόγους και να κερδίσουν κάθε σταυρό που μπορούν με κάθε τρόπο! Τα μαχαίρια έχουν βγει! Όλοι εναντίον όλων! Πάρτε ένα παράδειγμα:

Γραφικός πολιτικός ζήτησε από φίλαθλο μεγάλης ομάδας της πόλης να τον στηρίξει εκλογικά και να του μαζέψει κόσμο από την πολυπληθή εξέδρα. Ο τελευταίος αρνήθηκε τη «σύμπραξη»! Από τότε ο πρώτος θυμωμένος, αφού δεν έχει συνηθίσει να του λένε «όχι», προσπαθεί με κάθε τρόπο να του δημιουργήσει προβλήματα στη δουλειά και στην προσωπική του ζωή! Την ομάδα στην οποία θέλησε να παρεισφρήσει καθώς και τους φιλάθλους της τους έβριζε πριν λίγα χρόνια σε κάθε ευκαιρία!  Δεν θα γράψω σε ποιο επίπεδο πολιτεύεται ο κύριος αυτός για να μην ρίξω κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Το πολιτικό σκηνικό που αλλάζει (;)

Έξω φρενών με τη διοίκηση του Δήμου μας είναι πολλοί αθλητικοί παράγοντες, προπονητές αλλά και γονείς που έχουν παιδιά σε ακαδημίες. Κάποιοι που όπως λένε κουράστηκαν να προσπαθούν να συνεννοηθούν και θεωρούν μάταιη κάθε συνεργασία με τους διοικούντες με βεβαιώνουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι του χρόνου τέτοιο καιρό τα πράγματα θα είναι διαφορετικά αφού θα έχει αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Δηλαδή τι μου λένε; Ας χάσουμε έναν χρόνο για να δούμε τι θα γίνει παρακάτω; Μα δεν πρέπει να προσπαθούμε διαρκώς και τις 365 μέρες το χρόνο για να βελτιώσουμε τα πράγματα ανεξάρτητα του ποιοι διοικούν;  Η διαρκής μάχη για τον στόχο όσα εμπόδια και αν βρίσκονται στο δρόμο μας, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος δεν είναι ένα μάθημα που έχουμε πάρει από τον αθλητισμό;

Το κλίμα πάντως για κάποιους έχει βαρύνει πολύ…

Ο κύκλος των χαμένων …. θεατών!

Aθλητισμός στο Χαϊδάρι: Πιάσαμε πάτο; 3

Ώρες ανείπωτης μοναξιάς πέρασαν πολιτικοί όλων των επιπέδων και των παρατάξεων στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στο κολυμβητήριο Χαϊδαρίου.

Διοίκηση, γονείς και αθλητές της Α.Ε. Χαϊδαρίου απείχαν οργανωμένα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «….. παρατεταμένη παύση λειτουργίας της δομής…». Βέβαια οι άνθρωποι της Α.Ε. Χαϊδαρίου είναι στα κάγκελα εδώ και τρία χρόνια βλέποντας τον σύλλογό τους να συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα εξαιτίας των αρνητικών επιλογών της διοίκησης του δήμου που θεωρούν ότι έχουν σκοπό να πλήξουν το σύλλογό τους με κάθε τρόπο…

Αποτέλεσμα μια θρησκευτική τελετή που πήγε να γίνει πολιτική εκδήλωση τελικά κατέληξε σε μια μοναδική στα Χαϊδαριώτικα χρονικά, πράξη διαμαρτυρίας.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν με πολιτικούς να απευθύνονται στα άδεια πλαστικά καθίσματα μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν.

Το β΄ ημίχρονο…

Aθλητισμός στο Χαϊδάρι: Πιάσαμε πάτο; 5

Όπως ακούω ο αγώνας θα έχει και β΄ ημίχρονο. Και μάλιστα από σύλλογο που δραστηριοποιείται σε αγώνισμα που δε χωρίζεται σε ημίχρονα. Οι άνθρωποι του εν λόγω συλλόγου ακονίζουν τα μαχαίρια τους εδώ και τρία χρόνια. Τους επόμενους μήνες θα γίνουμε μάρτυρες σκηνικών απείρου κάλλους….

Αθλητικές επιτυχίες μπορεί να μη δούμε και πολλές το 2023 αλλά τουλάχιστον δε θα βαρεθούμε!

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!

Aθλητισμός στο Χαϊδάρι: Πιάσαμε πάτο; 7

Και μέσα σε όλον αυτόν τον χαμό σημειώθηκε άλλη μια βροντερή αποχώρηση από την πόλη μας. Η Σμαράγδα Δεμπεγιώτου αποχώρησε από το τιμόνι της ομάδας γυναικών του Θριάμβου Χαϊδαρίου. Άλλος ένας άνθρωπος που πρόσφερε τα μέγιστα στον αθλητισμό της πόλης για σχεδόν επτά χρόνια θα προσφέρει τις γνώσεις και τις ικανότητές της κάπου αλλού. Όπως και τόσοι άλλοι αθλητές, προπονητές, γυμναστές….

Ώρα για προτάσεις – ώρα για αποφάσεις

Ελπίζω να καταλάβατε τι γίνεται και να σας έκανα να χαμογελάσετε λίγο. Κάποιοι μου θυμώσατε πάλι…

Καλή η πλάκα καλή και η κριτική. Αλλά προτού γίνουν τα πράγματα πολύ σοβαρά θα πρέπει όλοι να σκεφτούμε και να ενεργήσουμε με θετικό τρόπο.

Πρώτος εγώ λοιπόν σε επόμενο άρθρο μου θα κάνω τις προτάσεις μου που θεωρώ ότι θα βοηθήσουν άμεσα τον χώρο του αθλητισμού στο Χαϊδάρι.

Και να θυμάστε: τα παιδιά σας παρακολουθούν….

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button