ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ασφάλεια Χαϊδαρίου: Εξιχνιάσεις – ταυτοποιήσεις δραστών τον μήνα Οκτώβριο

Σε μια σειρά από εξιχνιάσεις υποθέσεων και ταυτοποιήσεις των δραστών προχώρησε τον Οκτώβριο το Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου. Πρόκειται για συμβάντα που σημειώθηκαν στο πρόσφατο αλλά και στο μακρινό παρελθόν και -όπως αποδείχθηκε- δεν έμειναν στην «άκρη». Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και τις αυτόφωρες συλλήψεις που γίνονται σε ημερήσια βάση για παραβάσεις του ποινικού κώδικα. Αντίστοιχη δράση σημειώνει και το Α.Τ. Χαϊδαρίου, με τις έρευνες και περιπολίες που πραγματοποιεί.

Πιο συγκεκριμένα:

Κλοπή στην πλατεία Ηρώων

Αναγνωρίστηκε από το θύμα της μέσα από φωτογραφίες σεσημασμένων μία 52χρονη Ρομά από τα Άνω Λιόσια. Τον προηγούμενο Αύγουστο αφαίρεσε από 40χρονο Χαϊδαριώτη με «κόλπο» όσα χρήματα είχε επάνω του, καθώς επίσης και το χρυσό σταυρό που φορούσε. Τον πλησίασε στην Πλατεία Ηρώων και του επεδείκνυε ταχυδακτυλουργικά κόλπα με τράπουλα. Αποσπώντας του την προσοχή, του αφαίρεσε τα παραπάνω είδη.

Κλοπή σε σχολείο

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Χαϊδάρι. Δράστης είναι ένας μαθητής του σχολείου που -πιθανόν μαζί με άλλους- άνοιξαν το κυλικείο και αφαίρεσαν μεγάλες ποσότητες από φαγώσιμα και αναψυκτικά, προξενώντας μεγάλη οικονομική ζημιά στον εκμεταλλευτή του. Χρήματα δεν βρέθηκαν. Να σημειωθεί πως ο ίδιος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές. Εξετάζεται η συμμετοχή και άλλων ανηλίκων δραστών, όπως και του συγκεκριμένου και σε άλλες  παρόμοιες πράξεις.

Εξιχνιάστηκε κλοπή από το 2016!

Ταυτοποιήθηκε, μέσω γενετικού υλικού, ο δράστης διάρρηξης οικίας που σημειώθηκε στην περιοχή των Κουνελίων, το 2016! Πρόκειται για έναν 27χρονο Ρομά από τα Άνω Λιόσια, που μπήκε στο σπίτι από ανοικτό παράθυρο και αφαίρεσε όσα χρυσαφικά βρήκε μπροστά του.

Έβαλαν στο μάτι τις ΜΚΟ

Εξιχνιάστηκαν δύο διαδοχικές κλοπές που σημειώθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σκαραμαγκά, το καλοκαίρι που μας πέρασε. Από οικίσκο που χρησιμοποιεί μία Μ.Κ.Ο, ανήλικος Συριακής καταγωγής που μένει στη δομή, σπάζοντας την πόρτα, αφαίρεσε έναν Η/Υ και τον εκτυπωτή του.

Στο ίδιο διάστημα, άλλος ανήλικος Σύριος, που μένει και εκείνος στη δομή, με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσε παρόμοια είδη από οικίσκο, που χρησιμοποιεί μια άλλη Μ.Κ.Ο.

 Απάτη σε πώληση αυτοκινήτου

Εξιχνιάστηκε μία υπόθεση αγοροπωλησίας αυτοκινήτου από έναν Ιρακινό. Θύμα του είναι ένας χαιδαριώτης που ενδιαφέρθηκε να το αγοράσει. Ο υποψήφιος αγοραστής του έδωσε προκαταβολές της τάξης του 50%, για να το κλείσει. Ο πωλητής όμως δεν του μεταβίβαζε, ζητώντας του να το εξοφλήσει εντελώς. Κάποια στιγμή εξαφανίστηκε ο πωλητής μαζί με το αυτοκίνητο. Σε τυχαίο έλεγχο το συγκεκριμένο όχημα βρέθηκε από αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το οδηγούσε ένας ημεδαπός. Όταν του ζήτησαν την άδεια κυκλοφορίας, εκείνος τους επέδειξε την άδεια με παρακράτηση κυριότητας, που του είχε εκδώσει ο πωλητής. Σε βάρος του Ιρακινού σχηματίστηκε δικογραφία με τις εξής κατηγορίες: απάτη, πλαστογραφία και υπεξαίρεση.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button