ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Αρπαγή βρέφους: “Μου κίνησε την περιέργεια γιατί κρατούσε το μωρό με το κεφάλι κάτω”

Συνεχίζεται η διερεύνηση της υπόθεσης αρπαγής βρέφους 8 μηνών στο Αιγάλεω. Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται πως το άρπαξαν από τη μητέρα του με σκοπό να το πουλήσουν.

Οι δύο δημοτικοί αστυνομικοί, που ως φύλακες-άγγελοι απέτρεψαν την τελευταία στιγμή την πώληση του αγοριού έξω από τον σταθμό Αγία Μαρίνα, μίλησαν στο STAR.

«Δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη από το να το πάρω στην αγκαλιά και να το προστατεύσω, να το ταΐσω, να του δώσω το νερό, να το αλλάξω», είπε η δημοτική αστυνομικός, η οποία είναι και μαία.

Μαζί με τον συνάδελφό της και χάρη στην παρατηρητικότητα και τον επαγγελματισμό τους, κατάφεραν να αποτρέψουν την αγοραπωλησία του αγοριού.

«Όταν αρχίσαμε τις διερευνητικές ερωτήσεις, άκουσα τον έναν να λέει στον άλλον: “Στο είπα θα μπλέξουμε! ‘Ήταν το αστυνομικό δαιμόνιο, τι να πω και βλέπουμε μία υπόθεση να εξελίσσεται ακόμα και δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει και αν θα βγει κάτι πιο μεγάλο» είπε ο δημοτικός αστυνομικός.

Το χρονικό της αρπαγής του βρέφους

Το θρίλερ της αρπαγής του βρέφους είχε ξεκινήσει από αυτή την πολυκατοικία της οδού Σπύρου Πάτση στο Βοτανικό. Οι δύο άντρες επισκέφθηκαν στο διαμέρισμά της την 31 ετών μητέρα, με καταγωγή από την Αλβανία.

«Αυτός ο κύριος ο κοντός κατέβηκε με ένα ταξί και τον περίμενε ένας άλλος μία μπλε μπλούζα, κάτι είπαν εδώ μου κίνησε την περιέργεια γιατί ήταν πολύ αδύνατος μαζεμένος άσχημο πρόσωπο», είπε ιδιοκτήτης καταστήματος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό.

Στη συνέχεια κατηγορούνται ότι πήραν το μωρό και το πήγαν στον σταθμό του Μετρό Αγία Μαρίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες ήρθαν με ταξί εδώ στο σταθμό της Αγίας Μαρίνας στο Αιγάλεω με σκοπό να συναντήσουν μία γυναίκα, η οποία όπως φαίνεται στη θέα των δημοτικών αστυνομικών εξαφανίστηκε.

«Το κρατούσε περίεργα το βρέφος, πάνω τα ποδαράκια, κάτω το κεφάλι, μες στον ήλιο. Τους ρωτήσαμε αν είναι δικό τους, μας είπαν όχι» περιέγραψε η δημοτική αστυνομικός.

«Το πήραμε για να το πουλήσουμε για 50.000 ευρώ»

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ πέρασαν χειροπέδες στους δύο άντρες και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγάλεω. Εκεί αρχικά φέρεται να ομολόγησαν το κίνητρο της πράξης τους.  

«Πήραμε το παιδί από τη μητέρα του, με σκοπό να το πουλήσουμε για 50.000 ευρώ» είπε ο ένας κατηγορούμενος. Στη συνέχεια όμως οι κατηγορούμενοι είπαν πως δεν ήθελαν να πουλήσουν το μωρό αλλά απλά να το βγάλουν μια βόλτα.

Λίγη ώρα μετά τη σύλληψή τους η μητέρα του βρέφους κλήθηκε από τους αστυνομικούς και πήγε στο Τμήμα. «Δεν το έδωσα εγώ. Το πήρανε μόνοι τους. Και οι δύο είναι φίλοι μου και ήταν σπίτι μου όταν μπήκα να κάνω μπάνιο. Όταν βγήκα από το μπάνιο νόμιζα ότι το μωρό κοιμόταν. Με πήρε τηλέφωνο από την αστυνομία ο ένας κατηγορούμενος και μου είπε να πάω στο Τμήμα» ανέφερε η μητέρα.

Την Παρασκευή το πρωί οι συλληφθέντες θα απολογηθούν στον ανακριτή.

Έρευνες για κύκλωμα εμπορίας βρεφών – Οι Αρχές αναζητούν τον πατέρα του βρέφους

Πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση της αρπαγής του βρέφους θεωρείται και ο πατέρας του που ζει σε άλλη πόλη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν ακόμη και το ενδεχόμενο οι δύο άνδρες ελληνικής καταγωγής 30 και 33 ετών (σύμφωνα με άλλη εκδοχή αλβανικής καταγωγής) να ανήκουν σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών, αν και τους φάνηκε παράξενο το γεγονός ότι αρχικά είπαν στους υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας πως ήθελαν να πουλήσουν το μωρό έναντι 50.000 ευρώ καθώς το τίμημα είναι πολύ υψηλό.

Όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς όμως ισχυρίστηκαν ότι το μωρό, τους το έδωσε η μητέρα για να το πάνε βόλτα. Η μητέρα σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι έχει άλλα τέσσερα παιδιά τα οποία ζουν με τον πατέρα τους στον Βόλο.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button