ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αρκετό το χιόνι στα ψηλά του Χαϊδαρίου, επιχείρηση για να μείνουν όλοι οι δρόμοι ανοιχτοί

Η βραδινή χιονόπτωση έπληξε με αρκετή σφοδρότητα τη Δυτική Αθήνα, με αποτέλεσμα οι γειτονιές στα υψώματα του Χαϊδαρίου (Πρ. Ηλίας, Άνω Δάσος, Δαφνί), η Πετρούπολη και το πάνω τμήμα του Περιστερίου να έχουν πολύ χιόνι. Παρά την εμμφάνιση του ήλιου γύρω στις 9 πμ, η ΕΜΥ προβλέπει ότι νέες χιονοπτώσεις αναμένονται στην Αττική ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Στο πλαίσιο αυτό στάλθηκε νωρίτερα νέο μήνυμα από το 112.

Στο κέντρο Χαϊδαρίου δεν υπάρχουν προβλήματα, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και το χιόνι βρίσκεται μόνο πάνω σε δέντρα και αυτοκίνητα. Επίσης λειτουργεί απρόσκοπτα η Λεωφόρος Αθηνών.

Στο Άνω Δάσος το στρώμα του χιονιού φτάνει τους 20 πόντους και οι δρόμοι τη νύχτα έκλειναν διαρκώς, γι’ αυτό και από εχτές το απόγευμα το JCB του Δήμου επιχειρεί χωρίς διακοπή.

Αυτή την ώρα βρίσκονται στους δρόμους 3 φορτωτές. Ο ένας έχει ολοκληρώσει σε Παναγίτσα – Ιερά Οδό – δρόμο Σχιστού και κατευθύνεται στο Δαφνί.

Συνεργεία του Δήμου με εργαλεία χειρός καθαρίζουν την Πλατεία του Δάσους κτλ.

Ιδιαίτερη προσπάθεια καταβάλλεται για τα νοσοκομεία. Χτες το βράδυ εφημέρευε το ΨΝΑ με αρκετές εισαγγελικές εντολές νοσηλείας και γι’ αυτό το λόγο ένα μηχάνημα επιχειρούσε στην περιοχή. Στο Αττικό Νοσοκομείο δεν αντιμετωπίστηκαν προβλήματα, ενώ το πρωί έγινε ρίψη αλατιού στο Νεφρολογικό Κέντρο Μεσόγειος, για κάθε ενδεχόμενο.

Σε ανακοίνωση του Δήμου πριν λίγο αναφέρεται:

Από το πρωί οι Υπηρεσίες του Δήμου εργάζονται για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί η κακοκαιρία. Να προσέχετε όλοι και να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις. Τηλέφωνα επικοινωνίας για περίπτωση ανάγκης: Διεύθυνση Καθαριότητας 210 5818860, Γραφείο Δημότη 213 2047300, τηλ. Κέντρο Δημαρχείου 213 2047200.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή τη φορά πολλοί κάτοικοι πήραν αλάτι από την ποσότητα που έχει προμηθευτεί ο Δήμος και βρίσκεται στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Είναι χρήσιμο για να μην παγώσουν σκάλες και πεζοδρόμια. Χρήσιμος είναι και ένας καθαρισμός με φτυάρι των πεζοδρομίων μπροστά από κάθε σπίτι.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button