ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποστρατεύτηκε ο Αριστείδης Φουτάκης

Ο συμπολίτης μας Αριστείδης Φουτάκης, πρώην διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Χαϊδαρίου, κατά τις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του υποστράτηγου, λόγω ορίου ηλικίας.

Το «Χαϊδάρι Σήμερα» είχε χρησιμοποιήσει για τον κ. Φουτάκη, σε παλιότερο δημοσίευμά μας, τη φράση “ένας μπάτσος κάπως διαφορετικός. Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του στην πόλη μας γνωρίσαμε έναν αστυνομικό με ανοιχτό πνεύμα, δημοκρατικό ήθος και «γήινη» σκέψη, που συνδύαζε δηλαδή τον κατασταλτικό σκοπό του σώματος με κατανόηση των κοινωνικών συνθηκών και των ανθρώπινων αδυναμιών.

Σημειώνουμε ένα χαρακτηριστικό περιστατικό: Ενώ στα χρόνια που θήτευσε ως διοικητής Ασφαλείας Χαϊδαρίου διαχειρίστηκε με επιτυχία πολλές «καυτές» εγκληματικές υποθέσεις, ο ίδιος σε συνέντευξή του δήλωσε στην εφημερίδα μας ιδιαίτερα υπερήφανος για μια ενημερωτική συζήτηση για τα ναρκωτικά που έγινε στο ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου, όπου ως εισηγητής είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους μαθητές για τη μάστιγα της νεολαίας και να απαντήσει σε δύσκολες ερωτήσεις τους!

Του ευχόμαστε να συνεχίσει το ίδιο δραστήριος και δημιουργικός στη νέα σελίδα της ζωής του.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button