ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστόλης Θεοφίλης: Ο δήμαρχος των “απευθείας αναθέσεων” ΞΑΝΑ-χτύπησε

Του Αποστόλη Θεοφίλη, Δημοτικού Συμβούλου, επικεφαλής δημοτικής παράταξης “Χαϊδάρι Ψηλά!”

Με παρέμβασή μας μια ακόμη “θολή” υπόθεση έρχεται στο προσκήνιο. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο θέσαμε στον Βαγγέλη Ντηνιακό  κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την σύμβαση που φέρει την υπογραφή του και αφορά την Επισκευή και Συντήρηση του Κολυμβητηρίου  από την “ΝΕΟΡΟΣ Ι.Κ.Ε” που κόστισε στους φορολογούμενους Χαϊδαριώτες 23.932,00 ευρώ.

Δυστυχώς οι απαντήσεις του δημάρχου  “έκρυβαν” οχτώ σκοτεινά σημεία.

 • Παραδέχτηκε ότι και οι δύο προσφορές κατατέθηκαν από εταιρείες (ΝΕΟΡΟΣ Ι.Κ.Ε , DOMAC) με κοινό μέτοχο (!).
 • Ομολόγησε με κυνικό τρόπο ότι ο ίδιος άνθρωπος υπέβαλλε δύο προσφορές, μία φτηνή και μία ακριβή. Με λίγα λόγια, είχε ανταγωνιστή τον ευατό του.
 • Επισήμαινε ότι δεν χρειαζόταν τρίτη προσφορά (!).
 • Ενημέρωσε ότι  μίλησε με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας όπου τον διαβεβαίωσε ότι υπάρχει έδρα στην διεύθυνση που αναγράφει το ένταλμα πληρωμής Άνω Λιόσια, Πίνδου 155. (Παρακάτω σχετικό έγγραφο του Δήμου Άνω Λιοσίων καταρρίπτει τον ισχυρισμό αυτό).
 • Υπέθεσε ότι για φορολογικούς λόγους συστάθηκε και η δεύτερη μορφή ως Ι.Κ.Ε. (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με σχεδόν μηδενικό κεφάλαιο έναρξης) θεωρώντας το ζήτημα τυπικό (!).
 • Είπε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έπαιρνε δουλειές και με την προηγούμενη διοίκηση ενώ λίγο αργότερα αναδιπλώθηκε λέγοντας ότι δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2019. Δηλαδή, μετά τις δημοτικές εκλογές που μόλις είχε κερδίσει (!).
 • Απέφυγε επιμελώς να πει εάν η εν λόγω εταιρεία πέρα από την επισκευή και συντήρηση του Κολυμβητηρίου ανέλαβε και την Ηλεκτρολογική/Μηχανολογική συντήρηση του δημαρχείου.
 • Απέφυγε να τοποθετηθεί  σε ερώτηση συναδέλφου εάν η όλη διαδικασία (από ανάληψη υποχρέωσης μέχρι την κατάρτιση σύμβασης) είναι νόμιμη.

Όπως ήταν αναμενόμενο.

Δεν μας έπεισε.

Για αυτό επανερχόματε.

Και ρωτάμε δημόσια τον δήμαρχο.

 • Πως διασφάλισε ότι ο δήμος έλαβε την πιο συμφέρουσα τιμή όταν ο ανάδοχος είχε ως βασικό ανταγωνιστή τον ευατό του (!);
 • Γιατί δεν αναζήτησε και τρίτη προσφορά  (στα πρότυπα φορέων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα) για να εξακριβώσει την πραγματική τάση της αγοράς και να “χαμηλώσει” το κόστος;
 • Έχει επίγνωση ο δήμαρχος τι ακριβώς υπογράφει ή γνωρίζει και “πετά μπαλάκια” ευθυνών εκ των υστέρων στα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη;
 • Έχει η δεν έχει η εταιρεία, έδρα στα Άνω Λιόσια , Πίνδου 155; μπορείς να μας απαντήσει υπεύθυνα;
 • Πως αντιλαμβάνεται τον ρόλο του ως δήμαρχος να δίνει δουλειές σε προμηθευτές που χρησιμοποιούν εναλλακτικά Α.Φ.Μ. με στόχο την μικρότερη δυνατή καταβολή φόρων στον δημόσιο;  τι μήνυμα περνά στους δημότες την ώρα που τους στέλνει “ραβασάκια” πληρωμών;
 • Όρισε ο ίδιος είτε ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών επιβλέπων υπάλληλο των εργασιών; υπάρχει πρωτόκολλο παραλαβής των υπηρεσιών;
 • Έχει τροποποιηθεί εκπρόθεσμα η σύμβαση ανάθεσης και εάν ναι, για ποιο λόγο;
 • Γιατί “καρατόμησε” την προηγούμενη Προϊσταμένη Προμηθειών;
 • Αυτήν την “διαφάνεια” ευαγγελιζόταν προεκλογικά ο δήμαρχος παριστάνοντας  τον αδέκαστο κριτή των πάντων;

Αναμένουμε άμεσα.

Σαφείς και πειστικές εξηγήσεις.

Ξεκαθαρίζουμε όμως.

Για πρώτη και τελευταία φορά.

Η παράταξη μας δεν θα ανεχτεί φαινόμενα αδιαφάνειας από την τωρινή δημοτική αρχή.

Θα τα καταγγέλει όπου και όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Ας συνειδητοποιήσουν οι σημερινοί διοικούντες.

Ο δήμος Χαϊδαρίου δεν είναι το “τσιφλίκι” του Βαγγέλη Ντηνιακού.

Υ.Γ. 1 Αληθεύει ότι προχθές άδειασε ξαφνικά η πισίνα του κολυμβητηρίου και πώς έγινε αυτό το “θαύμα”; Άραγε  πόσο στοίχισε στο ταμείο του δήμου το “γέμισμά” της” ; θα μας ενημερώσει  η αρμόδια αντιδήμαρχος αθλητισμού και ο εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών;

Υ.Γ. 2 Συνεχίζουμε την αντιπολίτευση με στοιχεία. Παρακάτω φωτογραφικό υλικό με τις απευθείας αναθέσεις και πως συσχετίζονται οι δύο εταιρείες μεταξύ τους.

Y.Γ. 3 Και σχετικό  έγγραφο απο τον Δήμο Φυλής οτι οδός Πίνδου 155 δεν υπάρχει.

Υ.Γ. 4 Δεν μας απασχολεί τι κάνει ο κάθε προμηθευτής του δήμου αλλά πώς ο δήμαρχος περιφρουρεί την νομιμότητα και την περιουσία του Χαϊδαριώτικου λαού.

#Με ψέματα στο Χαϊδάρι_ΞΑΝΑήρθαν# // #Με ψέμματα στο Χαϊδάρι_ΞΑΝΑσυνεχίζουν#

Αποστόλης Θεοφίλης: Ο δήμαρχος των "απευθείας αναθέσεων" ΞΑΝΑ-χτύπησε 1
Αποστόλης Θεοφίλης: Ο δήμαρχος των "απευθείας αναθέσεων" ΞΑΝΑ-χτύπησε 3
Αποστόλης Θεοφίλης: Ο δήμαρχος των "απευθείας αναθέσεων" ΞΑΝΑ-χτύπησε 5
Αποστόλης Θεοφίλης: Ο δήμαρχος των "απευθείας αναθέσεων" ΞΑΝΑ-χτύπησε 7

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button