ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απορρίφθηκε από το δημοτικό συμβούλιο το ψήφισμα κατά της πώλησης όπλων

Ψήφισμα καταγγελία κατά της πώλησης όπλων κατέθεσε χθες στο Δημοτικό συμβούλιο ο Κώστας Ασπρογέρακας. Το ψήφισμα απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.Σε λίγη ώρα θα ακολουθήσει εκτενές ρεπορτάζ από το xaidarisimera.gr

Ψήφισμα καταγγελία της πώληση όπλων κατέθεσε ο επικεφαλής του Διάφανου Δήμου Κώστας Ασπρογέρακας στο Δημοτικό συμβούλιο την 27/11/17.

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου που αποτελεί το κατ’εξοχήν πολιτικό όργανο έκφρασης των Δημοκρατικών και ειρηνικών διαθέσεων και αισθημάτων του Χαϊδαριώτικου Λαού και με αφορμή τις αποκαλύψεις για την πώληση οβίδων και βομβών από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού στο αντιδραστικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας με τις οποίες εξολοθρεύει καθημερινά το λαό της Υεμένης και δίχως να το ενδιαφέρουν το αντάλλαγμα πώλησης τους, το απόρρητο ή όχι των εγγράφων που καλύπτουν την αγορά αυτή όπως και το ύψος της προμήθειας που θα πληρωθεί ο μεσάζων και αν αυτός εκπροσωπεί ή όχι την κυβέρνηση.
Καταδικάζει απερίφραστα την πολιτική αυτή της Κυβέρνησης, που αυτοορίζεται ως «αριστερή» και αγκαλιάζει τον σφαγέα της Αιγύπτου Σίσι που εκτελεί μαζικά αντιφρονούντες, τον πρωθυπουργό Νεντανιάχου του Ισραήλ που κρατάει χιλιάδες Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων και παιδιά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου σημειώνει ότι ο Χαϊδαριώτης αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ακυρώνοντας μια σε βάθος χρόνου προηγούμενη πολιτική διαδρομή του, προκειμένου να «δικαιολογήσει» τη στάση του Υπουργού Άμυνας, τίποτα δεν είπε για την «ταμπακέρα», αλλά απόρησε για τις εμμονές της αντιπολίτευσης να συντηρεί την πιο πάνω υπόθεση, θεωρώντας ότι αυτή δεν αποτελεί τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο παρά μια διαδικασία «δούναι και λαβείν» από την οποία και ωφελούμαστε, όπως με την πώληση οποιουδήποτε άλλου …εμπορεύματος».
.
Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν μόνο οι παρατάξεις Βαγγέλη Ντηνιακού και Κώστα Ασπρογέρακα. Αρνητική ήταν η θέση της πλειοψηφούσας παράταξης. Λευκό έδωσε η παράταξη Θοδωρή Σπηλιόπουλου. Την αποχή επέλεξαν οι παρατάξεις του Ανδρεά Μποζίκα, Ηρακλή Δρούλια και ο Γιάννης Κέντρης.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button