ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Απολύτως κατάλληλα και ασφαλή τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας”

Η δημοτική αρχή απαντά στο δημοσίευμά μας “Ακατάλληλο το ένα από τα δύο λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας”.

Αγαπητοί κύριοι,

Πρόσφατο δημοσίευμά σας έχει ως τίτλο «Ακατάλληλο το ένα από τα δυο λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας» και ως περιεχόμενο μια σχετική δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Πάνου Μοσχονά.

Το θέμα αυτό απαντήθηκε συγκεκριμένα στην συνεδρίαση του ΔΣ. Οι δηλώσεις κάθε παράταξης στη συνέχεια αποτελούν πλέον δική της ευθύνη, για την οποία θα κριθεί από τους Δημότες. Η συστηματική προσπάθεια κάποιων να απαξιώσουν με την παραπληροφόρηση ό,τι καλό συμβαίνει στο Χαϊδάρι, είναι άλλωστε γνωστή από καιρό.

Επειδή όμως με τον τίτλο του δημοσιεύματός σας παρουσιάζετε ως δήθεν είδηση ότι ένα λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας είναι ακατάλληλο, σας ενημερώνουμε ότι:

Οι παρατηρήσεις που έκανε το ΚΤΕΟ την Παρασκευή 29/1 για την συντήρηση του λεωφορείου αντιμετωπίστηκαν με εργασίες επισκευής μέσα στο Σαββατοκύριακο από τον ΟΑΣΑ, ο οποίος κάλυψε όπως υποχρεούται όλες τις δαπάνες.

Το λεωφορείο πέρασε ξανά από ΚΤΕΟ την Δευτέρα 1/2 χωρίς παρατηρήσεις.

Προφανώς λοιπόν το λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας Χαϊδαρίου είναι απολύτως κατάλληλο και ασφαλές.  Το  γεγονός ότι τα οχήματα ελέγχονται τακτικά ώστε να επισημαίνεται κάθε φυσική φθορά από την χρήση, μόνον θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί.

Το δικό σας όμως δημοσίευμα με αυτό τον ανακριβή τίτλο δημιουργεί σύγχυση ή και φόβο στους κατοίκους της πόλης μας, χωρίς να συντρέχει κανένας απολύτως λόγος. Πιστεύουμε ότι θα επανέλθετε στο θέμα με ένα δημοσίευμα το οποίο αποκαθιστά την πραγματικότητα.

Απάντηση εφημερίδας:

Δεν είναι φρόνιμο να μιλά για “παραπληροφόρηση” και “δήθεν είδηση” η δημοτική αρχή, διότι και η ίδια επιβεβαιώνει ότι το ΚΤΕΟ έκανε “παρατηρήσεις” (βέβαια δεν μας λέει ποιες). Στο βαθμό που τα λεωφορεία είναι παλαιά, είναι εύλογη η ανησυχία και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η αποσιώπηση των προβλημάτων, προκειμένου να “μην δημιουργείται σύγχυση ή και φόβος στους κατοίκους της πόλης μας”, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση. Αντίθετα, η εμπιστοσύνη απαιτεί διαφάνεια και επίσημες ανακοινώσεις.

Όσο για την επισήμανση για “συστηματική προσπάθεια κάποιων να απαξιώσουν ό,τι καλό συμβαίνει στο Χαϊδάρι”, έχουμε να πούμε ότι τα έχει βιώσει αυτά ο κ. Ντηνιακός από άλλη θέση και έχει διαμαρτυρηθεί -και δικαίως-, ότι η τότε διοίκηση προσπαθούσε να αμαυρώσει την άσκηση του αντιπολιτευτικού του καθήκοντος. Οπότε ας μην αναμασάμε τα ίδια…

Αν αξίζει να γίνει μια προσπάθεια, αυτή πρέπει να στραφεί στο να αυξηθεί ο αριθμός των επιβατών των λεωφορείων της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button