ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Απογραφή 2021: “Και τι σημασία έχει πόσα δωμάτια και τουαλέτες έχουμε στο σπίτι;”

Η Απογραφή 2021 βρίσκεται σε εξέλιξη και από αυτή εδώ τη σελιδα έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια να αναδείξουμε τη σημασία του αποτελέσματός της για την πόλη. Υπάρχει όμως μια ερώτηση που “στοιχειώνει” τη διαδικασία, που έρχεται και ξανάερχεται στα σχόλια: “Και τι σημασία έχει πόσα δωμάτια και πόσες τουαλέτες έχουμε στο σπίτι;”. Κάποιοι έχουν την ειλικρινή απορία, κάποιοι όμως το βάζουν σαν απαξιωτικό σχόλιο, για να δείξουν πως τάχα η Απογραφή είναι μια ασόβαρη διαδικασία -“και σιγά μην ασχοληθούμε τώρα με τέτοιες σαχλαμάρες” (εδώ από πίσω κρύβονται και οι… αναπόφευκτοι “αρνητές”, που δεν εννοούν να πειστούν για οτιδήποτε).

Δείτε γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία να απογραφούμε στην πόλη μας όσο περισσότεροι από εμάς τους κατοίκους της: Θέλεις σωστό πεζοδρόμιο; Όμορφη πλατεία; Απογράψου!

Επειδή κάποια ζητήματα τα σαν αυτό έχουν δημιουργήσει “θέμα” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς κάποιοι αρνούνται να συμμετέχουν στη διαδικασία, η ΕΛΣΤΑΤ πήρε επίσημη θέση. Η ΕΛΣΤΑΤ, λοιπόν, μέσα από μια σειρά αναρτήσεων στον λογαριασμό της στο Twitter επιχειρεί να λύσει τις απορίες και να απαντήσει στα ερωτήματα των πολιτών.

«Γιατί ρωτάτε πόσα δωμάτια έχει το σπίτι μου;».

H ΕΛΣΤΑΤ δίνει την απάντηση: Ο αριθμός δωματίων είναι κρίσιμη πληροφορία για την αποτύπωση των συνθηκών διαβίωσης των μελών του νοικοκυριού.

Γιατί κάνετε Απογραφή και δεν παίρνετε τα στοιχεία μου από την Εφορία;

«Οι Απογραφές διενεργούνται με βάση τον Κανονισμό 763/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, σύμφωνα με τον οποίο τα στοιχεία που θα συλλεγούν πρέπει να είναι σε επίπεδο κατοικίας, νοικοκυριού και ατόμου. Τα στοιχεία που διαθέτει η εφορία αφ’ ενός δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις και αφ’ ετέρου δεν αφορούν όλους τους μόνιμους κατοίκους της Χώρας».

Πώς απογράφονται τα παιδιά διαζευγμένων γονέων;

«Τα παιδιά των διαζευγμένων γονέων απογράφονται στην κατοικία που περνάνε τον περισσότερο χρόνο τους. Εάν ο χρόνος τους μοιράζεται εξίσου και στους δύο γονείς, τότε θα απογραφούν εκεί όπου βρέθηκαν την 22α Οκτωβρίου 2021».

Δεν γνωρίζω από υπολογιστές και δεν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Πώς θα απογραφώ;

«Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα αυτοαπογραφής, θα τους επισκεφθεί ο Απογραφέας της περιοχής τους προκειμένου να τους απογράψει με έντυπο ερωτηματολόγιο, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας».

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button