ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Απόφαση – έκπληξη στη δίκη των γυναικών που συνελήφθησαν στο Αττικό

Αρκετές φορές έχουμε γράψει για μαζικές συλλήψεις στο Αττικό Νοσοκομείο γυναικών που εργάζονται παράνομα σαν αποκλειστικές νοσοκόμες. Αυτή τη φορά μάθαμε και το αποτέλεσμα της δίκης τους. Το οποίο ίσως αποτελεί την εξήγηση γιατί το φαινόμενο είναι επαναλαμβανόμενο, παρά το κυνηγητό της Αστυνομίας, βάσει βέβαια του νόμου.

Πράγματι, είναι συχνό το φαινόμενο να εντοπίζονται στα νοσοκομεία αλλοδαπές που εργάζονται παράνομα, χωρίς άδεια. Το Α.Τ. Χαϊδαρίου προσπαθεί να βάλει «φρένο» σε αυτή την κατάσταση, με νυχτερινές εφόδους που πραγματοποιεί στους θαλάμους των ασθενών του Αττικού. Μία από αυτές πραγματοποιήθηκε κατά τις νυκτερινές ώρες της 1-3-2019, από άνδρες των Αστυνομικών Τμημάτων Χαϊδαρίου και Ελευσίνας.

Χωρίς κανένα «χαρτί»

Ειδικότερα, διενεργήθηκαν έλεγχοι στο Αττικό Νοσοκομείο και το Θριάσιο. Κατά τη διάρκειά τους διαπιστώθηκε ότι 20 γυναίκες (δεκαοκτώ αλλοδαπές και δύο ημεδαπές) να εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες. Δηλαδή χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος και βιβλιάριο υγείας της αρμόδιας Αρχής. Επιπρόσθετα, δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων των Νοσοκομείων. Οι δράστιδες συνελήφθησαν. Αξίζει να αναφέρουμε πως σε πολλές περιπτώσεις ασθενείς προτιμούν τις παράνομες από τις νόμιμες, λόγω της χαμηλότερης αμοιβής που ζητάνε. Οι ίδιες αντιμετωπίζουν, συνήθως, βιοποιρστικά προβλήματα. Από την άλλη, οι νόμιμες, οι οποίες επιβαρύνονται με ασφαλιστικές εισφορές και φόρους διαμαρτύρονται ότι μένουν χωρίς δουλειά, ενώ Ταμεία και κράτος χάνουν πόρους.

Το δικαστήριο τις αθώωσε όλες!

Στο «Χαϊδάρι Σήμερα» έφθασαν πληροφορίες από τη “δίκη των 20” στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Στην απολογία τους οι κατηγορούμενες υποστήριξαν πως δεν ασκούν αυτό το επάγγελμα, αλλά εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί στα ηλικιωμένα άτομα, που φρόντισαν και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους στο νοσοκομείο.

Δύο από αυτές παραδέχτηκαν πως εκείνο το βράδυ δούλεψαν σαν αποκλειστικές, για να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο.

Τελικά το δικαστήριο τις αθώωσε όλες.

Να προσθέσουμε πως σε τέτοιες περιπτώσεις προβλέπεται και διοικητικό πρόστιμο από το Υπουργείο Υγείας στην κάθε μία, που αγγίζει το ποσό των 10.000 ευρώ! Όμως με «όπλο» την αθωωτική τους απόφαση μπορούν να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια και να ζητήσουν να σβηστεί και το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button