LIFESTYLEΕΞΟΔΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Από Μητροπάνο μέχρι καθιστικό της Ρούμελης” – Ο Δημήτρης Υφαντής ετοιμάζει μια μοναδική συναυλία στο Χαϊδάρι

Ο φετινός Ιούλιος του Γραμματόσημου μας επιφυλάσσει μια σπουδαία συναυλία με την μπάντα του Δημήτρη Υφαντή, αλλά και μια έκθεση φωτογραφίας του συλλέκτη Γιάννη Ιγγλέση. Είναι γενικά αποδεκτό ότι το “πολιτιστικό στέκι” στην πλατεία του Δάσους έχει αφήσει τη σφραγίδα του στην πόλη με πολύ σημαντικές εκδηλώσεις και μας έχει δώσει την ευκαιρία να απολαύσουμε μεγάλα ονόματα της τέχνης. Οι παρουσίες του Δημήτρη Υφαντή έχουν ξεσηκώσει το κοινό του Γραμματόσημου ουκ ολίγες φορές.

Την ερχόμενη δευτέρα, 13 Ιουλίου, ώρα 9 μμ., έχει οριστεί η συναυλία, αλλά και τα εγακίνια της έκθεσης φωτογραφίας.

Ο Δημήτρης Υφαντής ετοιμάζει ένα “ταξίδι στον πολύχρωμο κόσμο της ελληνικής μουσικής”. Το “σχήμα τρεις στον αέρα” συμπληρώνουν ο Πάνος Βούλγαρης και ο Κώστας Δημητρίου.

Ο σπουδαίος Ηπειρώτης καλλιτέχνης με την πλούσια μουσική διαδρομή (από “Τρίφωνο” μέχρι Γαλάνη, Χαρούλα Αλεξίου και Θεοδωράκη), μίλησε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ενόψει της εμφάνισής του στην Πλατεία του Δάσους.

Δημήτρη διανύουμε ένα πολύ “ιδιαίτερο” καλοκαίρι, σε μια χώρα που είναι μαθημένη σε μεγάλες ανοιχτές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις…

Εμείς μετά τον κορωνοϊό βγαίνουμε επίσημα για πρώτη φορά και θα είναι από τις λίγες εμφανίσεις μας αυτού του παράξενου καλοκαιριού. Ο κλάδος μας έχει πληγές… Για την πρώτη αυτή εμφάνιση εμπιστεύτηκα τον κ. Γιάννη Στύλιο, γιατί ξέρω ότι θα προσέξει τους κανόνες. Ακόμη γνωρίζω ότι το κοινό του Γραμματόσημου είναι συνειδητοποιημένο.

Τι θα ακούσουμε αυτή τη φορά; Θα έχετε τις αγαπημές σας αναφορές στο δημοτικό τραγούδι;

Ξεκινάμε με τον Πάνο Βούλγαρη (πλήκτρα, ψηφιακό μπάσο, φωνητικά) και τον Κώστα Δημητρίου (τύμπανα, ψηφιακά κρουστά, προγραμματισμοί), ένα πολύ ενδιαφέρον σχήμα. Τρεις άνθρωποι είναι ένα φαινομενικά λιτό σχήμα, αλλά πολύ πλούσιο ρεπερτόριο και ηχοχρώματα. Προσεγγίζουμε όλα τα είδη του ελληνικού τραγουδιού, έντεχνα, λαϊκά και παραδοσιακά. Από Μητροπάνο μέχρι καθιστικό της Ρούμελης, αλλά και κάποια ξενόφερτα. Όσον αφορά το δημοτικό, διασκευάζουμε χωρίς να αλλοιώνουμε την κύρια μελωδία, ενορχηστρώνουμε πιο “δυτικά”. Με τις αναλλαγές το κοινό διατηρεί το ενδιαφέρον του, παραμένει ζωντανή η σχέση τραγουδιαστή – ακροατή.

Τι είναι για τον Δημήτρη Υφαντή η «ζωντανή» επαφή με το κοινό;

Επικοινωνία. Με μαθαίνουν και τους μαθαίνω. Τους ακούω και με ακούνε. Γνωριζόμαστε και γινόμαστε μία παρέα. Το τραγούδι είναι έκφραση συναισθημάτων και μέσο για να πεις κάτι που θέλεις άμεσα.

Έχετε τιμήσει και άλλες φορές το Χαϊδάρι, μέσα από τις εκδηλώσεις του Γραμματόσημου. Θα θέλαμε να μας πείτε τη γνώμη σας για την επαγγελματική στάση του Γιάννη Στύλιου.

Με τον Γιάννη Στύλιο γνωριζόμαστε 10 χρόνια. Είναι άνθρωπος τρομερά δραστήριος, αγαπάει ειλικρινά τον πολιτισμό. Νομίζω ότι πολλές φορές τα live που διοργανώνει δεν βγαίνουν οικονομικά, αλλά δεν φοβάται να χάσει χρήματα. Και το κάνει όχι για διαμήφιση, αλλά για να προσφέρει ερεθίσματα. Πιστεύω ότι η τέχνη μπορεί να κάνει τον άνθρωπο καλύτερο, το ίδιο πιστεύει κι ο Γιάννης. Έχει πετύχει το καλύτερο, χωρίς να το επιδιώκει.

"Από Μητροπάνο μέχρι καθιστικό της Ρούμελης" - Ο Δημήτρης Υφαντής ετοιμάζει μια μοναδική συναυλία στο Χαϊδάρι 1

 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button