ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Φωτιά στο Ποικίλο: “Από λόγια χορτάσαμε και από φωτογραφίες μπουχτίσαμε”

Φωτιά στο Ποικίλο: "Από λόγια χορτάσαμε και από φωτογραφίες μπουχτίσαμε" 1

Βασίλης Τσίτσος
Πολιτικός Μηχανικός MSc, Υπ . Διδάκτορας ΕΜΠ
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου

Την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023 οι κάτοικοι του Δαφνίου και της Αφαίας αντιμετωπίσαμε τον κίνδυνο από δύο πυρκαγιές στη περιοχή μας. Ευτυχώς η έγκαιρη επέμβαση των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων περιόρισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τα δύο μέτωπα και αποσόβησαν τα χειρότερα.

Απ’ ό,τι φαίνεται, αιτία και των δύο πυρκαγιών ήταν το δίκτυο υψηλής τάσης που διασχίζει την εν λόγω περιοχή. Για το συγκεκριμένο θέμα έχουμε τονίσει άπειρες φορές και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε, την ανάγκη υπογειοποίησής του ώστε να μην αποτελεί πλέον κίνδυνο.

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές, βρέθηκα μαζί με πολλούς κατοίκους του Δαφνίου στη περιοχή του Άλσους Δαφνίου, ώστε να προσφέρουμε όποια βοήθεια μπορούσαμε. Ευτυχώς πάντως δεν χρειάστηκε.

Βρέθηκα εκεί ως κάτοικος της συνοικίας και όχι ως Υποψήφιος Δήμαρχος. Για τον λόγο αυτό και δεν ανάρτησα και ούτε πρόκειται να το κάνω στο μέλλον σε αντίστοιχη περίπτωση, κάποια φωτογραφία για να διαφημίσω την εκεί παρουσία μου.

Δυστυχώς όμως, αναγκαζόμαστε να δημοσιεύσουμε ένα μικρό μέρος από το φωτογραφικό υλικό που διαθέτουμε και δείχνει την εγκατάλειψη και την μετατροπή σε σκουπιδότοπο της περιοχής εκατέρωθεν της Λεωφόρου Αθηνών. Η περιοχή αυτή αποτελεί κίνδυνο – θάνατο για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

 Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα, ο τοπικός Σύλλογος του Δαφνίου, ο Δαφναίος Απόλλων, έστειλε πριν 2 εβδομάδες επιστολή προς την Περιφέρεια Αττικής και έλαβε τη προφορική διαβεβαίωση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας ότι άμεσα θα καθαριστεί η περιοχή. Μέχρι στιγμής όπως θα διαπιστώσετε δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Φωτιά στο Ποικίλο: "Από λόγια χορτάσαμε και από φωτογραφίες μπουχτίσαμε" 7

Για εμάς, τους Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου, η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι επικοινωνία και φωτογραφίσεις αλλά υποχρέωση όλων όσων ασκούν διοίκηση.

Απ’ ότι φαίνεται πάντως, από λόγια χορτάσαμε και από φωτογραφίες μπουχτίσαμε!

#HaidariGiaOlous

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button