ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χέρια παιδιών απελευθερώνουν τις “σκλαβωμένες ψυχές”

Θα ανοίξουν τα φτερά τους για να πετάξουν και πάλι τα πουλιά που κατασχέθηκαν σε παράνομο παζάρι. Η απελευθέρωση τους θα γίνει τα επόμενα 24ωρα στο Άλσος του Δαφνιού.

Την πρωτοβουλία αυτής της δράσης ανέλαβε το Α.Τ. Χαϊδαρίου σε συνεργασία με την ΜΚΟ Anima, στην οποία βρίσκονται προσωρινά. Στην κίνηση αυτή θα συμμετάσχουν και οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται δίπλα από το άλσος, θέλοντας να στείλουν και αυτά το δικό τους μήνυμα.

Τα αποδυνάμωσε η φυλακή

Θυμίζουμε πως την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου άνδρες του Α.Τ. Χαϊδαρίου σε συνεργασία με το Δασαρχείο και τη Θηροφυλακή έκαναν έφοδο στο Παζάρι της Λεωφόρου Σχιστού. Κατασχέθηκαν δεκάδες άγρια ωδικά πουλιά, όπως καρδερίνες, σπίνοι και φλώροι, που ήταν έτοιμα για πώληση. Προσήχθησαν 36 άτομα που τα είχαν στην κατοχή τους. Το Δασαρχείο σχημάτισε σε βάρος τους δικογραφίες για παράνομη πώληση άγριων πουλιών.

Τα κατασχεμένα πουλιά οδηγήθηκαν στη ΜΚΟ Anima, που έκρινε πως δεν ήταν έτοιμα για άμεση απελευθέρωση. Οι πολλές μέρες που ήταν στοιβαγμένα σε κλουβιά από τους επιτήδειους «εμπόρους ψυχών» τα είχαν αποδυναμώσει. Με την κατάλληλη τροφή και περίθαλψη που τους χορηγήθηκε, τα πουλιά θα επιστρέψουν σύντομα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Χέρια παιδιών απελευθερώνουν τις "σκλαβωμένες ψυχές" 1

Γιώργος Παπαπαναγιωτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button