ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Απλήρωτες υπερωρίες στον Δήμο – Προβληματισμός για τα Οικονομικά, επισημάνσεις για την Καθαριότητα

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου με οργισμένη ανακοίνωση καταγγέλλει τη διοίκηση του Δήμου για απλήρωτες υπερωρίες τον μήνα Μάιο σε ευαίσθητους τομείς, όπως η Καθαριότητα και το Πράσινο. Όπως αναφέρεται “άφησαν άδειους του κωδικούς πληρωμής”.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το πρόβλημα αποδίδεται από τη δημοτική αρχή σε οργανωτική δυσλειτουργία. Ωστόσο το ερώτημα για την ύπαρξη οικονομικής δυσπραγίας του Δήμου, ακόμη και σε βασικούς τομείς της λειτουργίας του, επανέρχεται ισχυρό, ειδικά εφόσον είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα το δημοτικό ταμείο έχει ενισχυθεί με δύο προκαταβολές συνολικού ύψους 820.000€ από τους ΚΑΠ (Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους), από μελλοντικά έσοδα.

Πέρα από το ζήτημα των απλήρωτων υπερωριών, ο Σύλλογος Εργαζομένων επιμένει στη σοβαρή εκκρεμότητα των Μέσων Ατομικής Προστασίας που επιβάλλει ο νόμος και τα οποία δεν έχουν καλυφθεί ούτε για το 2022 ούτε για το 2023. Για το θέμα αυτό ο Σύλλογος έχει στείλει εξώδικο στη διοίκηση Ντηνιακού.

Επίσης, έρχεται στο προσκήνιο και το γενικότερο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, καθώς ο Σύλλογος ζητάει την “αγορά νέων απορριμματοφόρων για την ενίσχυση του αποδεκατισμένου στόλου”. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι από τα υπάρχοντα 6 απορριμματοφόρα τα 2 είναι συνήθως εκτός λειτουργίας λόγω της υπερχρήσης που γίνεται στον ελλειμματικό στόλο, όπως και την υπερφόρτωση των οχημάτων. Για το θέμα της Καθαριότητας, ζητάει επανασχεδιασμό των τομέων αποκομιδής (από 9 έγιναν 6) που προκαλεί συχνά την ανάγκη της παράνομης υπερφόρτωσης των οχημάτων, αλλά και πρόσληψη προσωπικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου για τις απλήρωτες υπερωρίες :

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ την Δημοτική Αρχή για την νέα τους έμπνευση εις βάρος των Εργαζομένων του Δήμου μας και ιδιαίτερα αυτή τη φορά εις βάρος των Διευθύνσεων Καθαριότητας και Πρασίνου με την συνέχιση του Εργασιακού Μεσαίωνα με κάθε τρόπο.

Συγκεκριμένα αφήνοντας άδειους τους κωδικούς πληρωμής των Υπερωριών στον Προϋπολογισμό έμειναν απλήρωτοι όλοι οι Συνάδελφοι των συγκεκριμένων Διευθύνσεων για τον μήνα Μάιο (διότι στις συγκεκριμένες Διευθύνσεις υπάρχουν Έσοδα Ανταποδοτικών Τελών που χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένους λόγους και όχι ανάλογα με την προτίμηση καθενός).

Αυτή η ενέργεια ήταν “το κερασάκι στην τούρτα των προβλημάτων” που μας έχει δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή.

Η προσπάθεια απαξίωσης του Συλλόγου Εργαζομένων από τον Δήμαρχο που αρνείται να καθίσει μαζί μας στο τραπέζι τον συνομιλιών, ως θεσμικά οφείλει, αλλά και η προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα να θολώνει τα νερά προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο στα περισσότερα προβλήματά μας ως κυματοθραύστης του Δημάρχου, χωρίς να δίνονται λύσεις, δεν εξυπηρετούν κανέναν.

Η προσπάθεια διαχωρισμού σε Υπάλληλους δύο ή τριών ταχυτήτων σας ενημερώνουμε ότι έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκάτε.

Επανειλημμένα ως Σύλλογος Εργαζομένων έχουμε ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα και το Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και ζητάμε την άμεση επίλυση τους:

  • Άμεση εξόφληση των Υπερωριών, των εξαιρέσιμων, Κυριακών, Αργιών και Νυκτερινών Αποζημιώσεων του μηνός Μαΐου στην επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή μας δηλαδή την 13η Ιουλίου 2023.
  • Απόδοση σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) για το έτος 2022 και άμεση παραγγελία – χορήγηση των προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) για το έτος 2023 σύμφωνα με τις μελέτες που ζήτησε η Διοίκηση από τους Διευθυντές των Υπηρεσιών, τις οποίες έχει συνυπογράψει και ο Τεχνικός Ασφαλείας του Δήμου μας και όχι ότι εξυπηρετεί τον καθένα.
  • Σταθερό εβδομαδιαίο πρόγραμμα Εργασίας για όλους τους Συναδέλφους στην Καθαριότητα όπως προβλέπει ο Νόμος.
  • Η καταβολή του ρεπό για όποιον εργασθεί Σάββατο να γίνεται όπως ορίζει ο Νόμος την Δευτέρα για να υπάρχει διήμερη ξεκούραση στους Εργαζόμενους.
  • Άμεση προμήθεια Απορριμματοφόρων και Φορτηγών για την ενίσχυση του αποδεκατισμένου στόλου μας.
  • Άμεσος επανασχεδιασμός των Τομέων Αποκομιδής της Καθαριότητας.
  • Πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών μας.

Η απαράδεκτη και εξόφθαλμα προκλητική στάση της Δημοτικής Αρχής θα πρέπει να σταματήσει άμεσα ώστε να υπάρξει μια αρμονική συνύπαρξη με τους Εργαζόμενους για το καλό της Πόλης και των Συνδημοτών μας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην προσπάθεια του να εξομαλυνθεί η κατάσταση θα καταθέσει για ακόμη μια φορά τις προτάσεις του στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 27 Ιουνίου (ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ) και θα περιμένουμε έως την 13η Ιουλίου ημερομηνία της επόμενης πληρωμής μας, την διευθέτηση των Δίκαιων Αιτημάτων μας. Σεβόμενοι πρωτίστως τους εαυτούς μας αλλά και τους Συνδημότες μας ενημερώνουμε ότι θα υπάρξει σειρά κινητοποιήσεων για την Δικαίωση μας.

Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ!!!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button