ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Απέσπασαν 20.000 ευρώ από ηλικιωμένη στο Χαϊδάρι – Η ακραία αλλαγή στην τακτική

Τα κυκλώματα της απάτης κατάφεραν να βάλλουν στα δίχτυα τους ηλικιωμένη Χαϊδαριώτισσα και να την πιέσουν αφόρητα ψυχολογικά, μέχρι να της αποσπάσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Στην περίπτωση αυτή είχαμε μια ακραία αλλαγή στην τακτική, που έκανε πιο άγρια την τηλεφωνική επαφή, με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθεί η γυναίκα.

Η άνω των 80 κάτοικος κεντρικού Χαϊδαρίου δέχτηκε τηλέφωνο στο οποίο κάποιος της είπε ότι η κόρη της σκότωσε ένα παιδί παραβιάζοντας το κόκκινο και ότι δήθεν εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στα χέρια των εξαγριωμένων συγγενών του παιδιού. Παρά το ότι το “έργο” είναι πολυπαιγμένο η γυναίκα τρομοκρατήθηκε. Τα πράγματα πήραν πιο βίαιη τροπή, όταν της είπαν ότι οι συγγενείς θα σκότωναν την κόρη της, αν δεν τους έδινε 20.000 ευρώ. Τη στιγμή εκείνη ακούστηκε μέσα από τον χώρο όπου γινόταν το τηλέφωνο η σπαρακτική κραυγή “μαμά μαμά σώσε με”.

Η γυναίκα έχασε κάθε λογικό έλεγχο και οι απατεώνες είχαν ολοκληρωτικά πια το πάνω χέρι. Όπψς πάντα όταν ξεκινάει διάλογος, της απαγόρεψαν να κλείσει το τηλέφωνο (“αν το κλείσεις θα πεθάνε騔) -άρα δεν μπορούσε να καλέσει κανέναν για οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή. Σαν πρώτη κίνηση, με τις οδηγίες των συνομιλητών της, έριξε σε κάδο στη γειτονιά της 5.000 ευρώ που είχε στο σπίτι, τα οποία πήρε συνεργός των απατεώνων.

Στη συνέχεια πήγε σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών στην Αθήνα από τα οποία πήρε 10.000 ευρώ και 5.000 ευρώ αντίστοιχα, τα οποία επίσης έριξε σε κάδους απορριμμάτων.

Η υπόθεση μοιάζει με πολλές ακόμη που έχουν καταγραφεί σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο Χαϊδάρι, όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν. Το επιχειρησιακό κέντρο είναι στη Βουλγαρία (διαπιστώθηκε ότι από εκεί ήρθε η κλήση)και στην Αθήνα βρίσκονται οι “εισπράκτορες”. Από τα πολλά τηλέφωνα που παίρνουν, κάποιοι ηλικιωμένοι “τσιμπάνε” και τότε αρχίζει ο αμείλικτος ψυχολογικός πόλεμος, ένα αληθινό βασανιστήριο με “κλειδί” τα γονεϊκά συναισθήματα και το ένστικτο της προστασίας αγαπημένων προσώπων.

Απέσπασαν 20.000 ευρώ από ηλικιωμένη στο Χαϊδάρι

Ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι η διαρκής ενημέρωση των ηλικιωμένων, ίσως με την ίδια επιμονή που κάνουν “πλύση εγκεφάλου” οι απατεώνες. Στατιστικά πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα πάρουν τηλέφωνο και τον δικό μας άνθρωπο και πρέπει να τον έχουμε ετοιμάσει καλά γι’ αυτό.

Κάποιο ρόλο θα μπορούσαν να παίξουν και τα στελέχη των τραπεζών. Για παράδειγμα, διευθυντής τράπεζας στο Χαϊδάρι πριν από κάποιο διάστημα, όταν ηλικιωμένη ζήτησε να πάρει 30.000 ευρώ, αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά, κινητοποιήθηκε και έσωσε την κατάσταση. Πράγματι, λειτουργούσε υπό τον έλεγχο των απατεώνων.

Επίσης, ας θυμηθούμε ότι στο Χαϊδάρι η Ασφάλεια είχε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στο κυνήγι των συγκεκριμένων απατεώνων, χάρη στη συνεργασία γυναίκας που με τις οδηγίες των αστυνομικών από θύμα έγινε κυνηγός. Βλέπε “Χειρουργική” επιχείρηση σύλληψης απατεώνων – Η Ασφάλεια Χαϊδαρίου έβαλε στο χέρι βουλγάρικη σπείρα.

Τώρα δυστυχώς η έρευνα εξελίσσεται στο σκοτάδι, με την ελπίδα ότι κάποια κάμερα θα έπιασε τον “εισπράκτορα” σε κάδο όπου πλησίασε για να πάρει τα χρήματα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button