ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή 1η Μαΐου 2020

Συμβολική μηχανοκίνητη πορεία, στα πλαίσια των εορτασμών της Απεργιακής Πρωτομαγιάς από το ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκε από μέλη σωματείων και φορέων του Χαϊδαρίου στους δρόμους της πόλης.

Το σύνθημα του ΠΑΜΕ «να μην πληρώσει ξανά ο λαός» μεταφέρθηκε και στις γειτονιές του Χαϊδαρίου, ενώ θερμή ήταν και η υποδοχή που επιφύλαξε ο κόσμος στις συνοικίες του Χαϊδαρίου από όπου πέρασε η μηχανοκίνητη πορεία.

Κόρνες, τραγούδια, συνθήματα σήκωσαν στο πόδι ολόκληρες γειτονιές με εργαζόμενους να βγαίνουν στα μπαλκόνια και να απαντούν αγωνιστικά, να χειροκροτούν, να παίρνουν και να δίνουν κουράγιο στα μέλη των Σωματείων.

Όσοι δεν κατάφεραν φέτος να διαδηλώσουν στην Αθήνα, συμμετείχαν και με αυτό τον τρόπο στον αγωνιστικό εορτασμό, στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα ότι παραμένουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.

Με αυτή τη συμβολική πορεία, την ημέρα γιορτής της εργατικής τάξης, διατρανώνουμε την τεράστια αλήθεια: Ότι ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός. Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε την κάλυψη όλων των αναγκών μας.