Η άρνησή της να φορέσει μάσκα και η αντίδραση των συνεπιβατών της στο αστικό λεωφορείο οδήγησαν στην προσαγωγή γυναίκας στο Α.Τ. Χαϊδαρίου. Το περιστατικό δεν είναι τόσο “φρέσκο”, συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά είναι δηλωτικό του κλίματος αντίδρασης που έχει δημιουργηθεί σε τμήμα της κοινωνίας για την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Μια 65χρονη από τον Ασπρόπυργο επιβιβάστηκε σε λεωφορείο της γραμμής, με προορισμό την Αθήνα. Όμως δεν φορούσε μάσκα και οι υπόλοιποι επιβάτες άρχισαν να διαμαρτύρονται. Εκείνη υποστήριξε πως δεν είχε μαζί της. Τότε συνεπιβάτης προθυμοποιήθηκε να της προσφέρει μια δική του περισσευούμενη, αλλά και πάλι εκείνη αρνιόταν επίμονα να τη βάλει.

Οι φωνές διαμαρτυρίας άρχισαν να γίνονται ακόμα πιο έντονες και ο οδηγός αναγκάστηκε να καλέσει την Αστυνομία.

Τσουχτερό πρόστιμο

Στο Χαϊδάρι άνδρες της Άμεσης Δράσης σταμάτησαν το λεωφορείο, συνέλαβαν την απείθαρχη επιβάτιδα και την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Αφού της έγινε εξακρίβωση, σε βάρος της κόπηκε κλήση και έτσι καλείται να πληρώσει το τσουχτερό πρόστιμο των 150 ευρώ.

«Οι έλεγχοι στα καταστήματα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας», ανέφερε αστυνομική πηγή στο «Χαϊδάρι Σήμερα».