ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση της δημοτικής αρχής Χαϊδαρίου στον Θοδωρή Σπηλιόπουλο για το προσφυγικό

Απάντηση της δημοτικής αρχής Χαϊδαρίου στον Θοδωρή Σπηλιόπουλο για το προσφυγικό 3Το Γαρ Πολύ Της Θλίψεως Γεννά Παραφροσύνη!

Για μια ακόμα φορά ο κ. Σπηλιόπουλος και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, «Πολίτες σε Δράση», αποδεικνύουν περίτρανα με τη στάση τους ότι λειτουργούν όχι μόνο ως κυβερνητικοί εκπρόσωποι, απολογητές και χειροκροτητές μιας ανάλγητης, αντιλαϊκής και αντιμεταναστευτικής πολιτικής, αλλά -ακόμα χειρότερα- αφού μπροστά στην αγωνία τους να συγκρατήσουν τον κόσμο που τους πίστεψε και τους ψήφισε, ενώ τώρα τους γυρίζει καθημερινά την πλάτη, προσπαθούν με λάσπη και αισχρά δημοσιεύματα, να παραφράσουν και να αλλοιώσουν το νόημα της ανακοίνωσης της Δημοτικής Αρχής, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να γίνουν ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών.

Προφανώς, ο κ. Σπηλιόπουλος, για μια ακόμα φορά ξεχνάει,  να αναφερθεί στις πραγματικές αιτίες που δημιουργούν τα προσφυγικά κύματα. Ξεχνάει, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγουν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ σε μια σειρά χώρες. Κυρίως ξεχνάει, προφανώς συνειδητά, τον επαίσχυντο ρόλο της Κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, στο να δεθεί η χώρα μας όλο και πιο σφιχτά στο άρμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Παραθέτουμε, στον παρακάτω σύνδεσμο, ολόκληρη την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής με τίτλο «Εγκλωβισμένοι στην εξαθλίωση χιλιάδες πρόσφυγες» προκειμένου να υπάρξει πλήρης εικόνα για τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα που έχουμε.

Αλήθεια, είναι ρατσισμός και ξενοφοβία να απαιτούμε να κλείσουν τα HOT SPOT και να ζήσουν οι πρόσφυγες σε σπίτια, σε ανθρώπινες συνθήκες;

Αλήθεια, «εξυπηρετούμε σκοτεινά κέντρα» επειδή απαιτούμε να δοθούν στους πρόσφυγες ταξιδιωτικά έγγραφα και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου, να διασφαλιστούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, να εξασφαλισθεί στέγη για όλους, να καταργηθούν οι συμφωνίες ποσόστωσης που εγκλωβίζουν χιλιάδες πρόσφυγες στη χώρα μας;

Η κατρακύλα του κ. Σπηλιόπουλου, προκειμένου να δώσει διαπιστευτήρια και να αθωώσει την κυβερνητική πολιτική, δεν έχει όρια.

Κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος,  μπορεί εύκολα να συγκρίνει τις προτάσεις μας για τη βελτίωση της ζωής των προσφύγων και την επίλυση των προβλημάτων τους-  με την παραπληροφόρηση,  που φτάνει στα όρια της χυδαιότητας, μέσω της ανακοίνωσης του κ. Σπηλιόπουλου.

Οι Χαϊδαριώτες,  αλλά και συνολικά ο λαός μας, γνωρίζει πως υποδέχτηκε και στηρίζει η Δημοτική Αρχή τους πρόσφυγες, όπως γνωρίζουν και ποιοι αντιπαλεύουν τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις που εκφράζονται σε πολλούς Δήμους.

Προτείνουμε στον κ. Σπηλιόπουλο να μπει στον κόπο να κάνει μια βόλτα στον Σκαραμαγκά και να ενημερωθεί για την κατάσταση στα άλλα «Κέντρα Φιλοξενίας» και να μας πει αν αυτές είναι ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, χιλιάδων συνανθρώπων μας (οι 3.000 χιλιάδες από αυτούς, στο Σκαραμαγκά).

Εμείς δεν θα συνεχίσουμε μια τέτοιου είδους αντιπαράθεση, δεν θα ασχοληθούμε άλλο με τον κ. Σπηλιόπουλο, ο οποίος είναι φανερό ότι κινείται και ζει εκτός της πραγματικής ζωής του λαού μας αλλά και των προσφύγων. Πιθανά  οι «επιτυχίες» της «πρώτης φορά αριστερά» Νατοϊκής κυβέρνησης τον έχουν τυφλώσει.

Υ.Γ. 1

Το προσφυγικό ζήτημα είναι πολύ σοβαρό για να το χρησιμοποιεί ο κ. Σπηλιόπουλος για «μικροπολιτική» πολεμική μπροστά στις Δημοτικές Εκλογές. Να  θυμίσουμε μόνο, ότι σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια, ο κ. Σπηλιόπουλος ήταν από τους πρώτους που εγκωμίαζε τη στάση που κράτησε η  Δημοτική Αρχή,  απέναντι στο Προσφυγικό.

Ας μας απαντήσει λοιπόν τι άλλαξε 2 μήνες πριν τις εκλογές;;;

Υ.Γ. 2

Να μεταφέρει ο κ. Σπηλιόπουλος στην Κυβέρνηση, τα «συγχαρητήρια» μας για την επέμβαση των ΜΑΤ σε Καλλιθέα και Λιόσια, απέναντι σε σωματεία, συλλόγους και φορείς που διαδήλωναν και προσπάθησαν να εμποδίσουν τη συμμετοχή των φασιστών της εγκληματικής Χρυσής Αυγής στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Δεν μας κάνει καμία εντύπωση! Έπειτα από 4 χρόνια συγκυβέρνησης με την ακροδεξιά του Καμμένου, τους εναγκαλισμούς με τους υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο και την κωλυσιεργία της δίκης τους, τα συγχαρητήρια του Τραμπ, της ΕΕ, του ΣΕΒ και όλων των «διαβολικά καλών» τύπων με τους οποίους συναγελάζεται η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θυμηθήκατε ότι είστε τάχα αριστεροί και αντιφασίστες!!!

Σας αφήνουμε στη μήνι του λαού!!!

Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου  

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button