ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Απαγορεύουν ιατρικές υπηρεσίες σε εξωτερικούς ασθενείς για να… φύγουν τα ράντζα

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αττικόν για νέα “πατέντα” της διοίκησης που αποσκοπεί στη μείωση των ράντζων. Πριν λίγες μέρες είχαμε την ανακοίνωση της μεταφοράς ασθενών στο ιατρικό Περιστερίου. Τώρα απαγορεύονται οι ακτινογραφίες σε εξωτερικούς ασθενείς, ώστε “να ολοκληρώνεται πιο γρήγορα η διαγνωστική διαδικασία, να μην καθυστερούν τα εξιτήρια και να πλημμυρίζει το νοσοκομείο με ράντζα”. Νέα έξοδα λοιπόν και νέα ταλαιπωρία για όσους ζητούν ιατρικές υπηρεσίες. Για ενίσχυση των δυνατοτήτων του Νοσοκομείου δεν υπάρχουν νέα.

Η ανακοίνωση του Σωματείου

Το σωματείο εργαζομένων ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, με την ανοχή της διοίκησης, να απαγορέψει τη διενέργεια ακτινογραφιών σε εξωτερικούς ασθενείς που επισκέπτονται τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του νοσοκομείου. Με την απόφαση αυτή, στην ουσία οι ασθενείς συμπολίτες μας εξωθούνται στις ιδιωτικές αλυσίδες για να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες απεικονιστικές εξετάσεις.

Πιο εξοργιστική ακόμα είναι η δικαιολογία γι’ αυτή την απόφαση: «θέλουμε να δώσουμε προτεραιότητα στους νοσηλευόμενους ώστε να ολοκληρώνεται πιο γρήγορα η διαγνωστική διαδικασία, να μην καθυστερούν τα εξιτήρια και να πλημμυρίζει το νοσοκομείο με ράντζα», υποστηρίζουν.

Φοβερή λογική! Να καταργηθούν δηλαδή και τα δωρεάν τακτικά εξωτερικά ιατρεία, να γίνονται επί πληρωμή (όπως παλιότερα με τα 5ευρα) ή ακόμα κι αν είναι «δωρεάν» οι ασθενείς να πηγαίνουν στις ιδιωτικές δομές για τις εργαστηριακές και λοιπές εξετάσεις τους, ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο.

Για να φύγουν τα ράντζα (που δεν φεύγουν), προσφέρουμε πελατεία με δημόσιο χρήμα στα ιδιωτικά (βλέπε Ιατρικό Περιστερίου), απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία, ανταποδοτικότητα και στα πρωινά τακτικά ιατρεία.

Τόσος πλέον δογματισμός για τις ΣΔΙΤ; Τέτοια πρεμούρα για το «νέο ιδιωτικό ΕΣΥ»; Ακόμα όταν καλά καλά δεν έχει καθαρίσει το αίμα από το έγκλημα στα Τέμπη που προκάλεσε ο ιδιωτικοποιημένος, «εκσυγχρονισμένος» σιδηρόδρομος;

Αιδώς Αργείοι!  Ξεσηκωμός τώρα! ΟΛΟΙ στην απεργία την Τετάρτη 8 Μάρτη.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button