ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αντιπαράθεση για την “εικόνα της πόλης”

Αντιπαράθεση για την "εικόνα της πόλης" 3Αντιπαράθεση για την "εικόνα της πόλης" 5

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Φεβρουαρίου ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Χαϊδάρι Ξανά”, Δημήτρης Τσατσαμπάς, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αστικός εξοπλισμός, όπως στάσεις λεωφορείων, πινακίδες οδοσήμανσης, παγκάκια κ.ά. “Καταστάσεις που έχουν να κάνουν με ζητήματα φθοράς, αισθητικής και ασφάλειας”, όπως είπε. Η τοποθέτησή του προκάλεσε αντιπαράθεση με κορυφαία στελέχη της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Τσατσαμπάς, αναφερόμενος στην δικαιολογία της δημοτικής αρχής για “έλλειψη προσωπικού”, κατά τη δευτερολογία του τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στον Δήμο Χαϊδαρίου σήμερα είναι 650, ενώ επί Κυριάκου Ντηνιακού, στην εποχή του οποίου είχε αναφερθεί στο μεταξύ ο δήμαρχος, ήταν 420. «Πότε λοιπόν ήταν περισσότεροι, τώρα ή τότε;», ρώτησε.

Σταθάς: «Ελλείψεις»

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Κώστας Σταθάς, απαντώντας στον Δ. Τσατσαμπά, επέκρινε την αναφορά σε “εικόνα εγκατάλειψης της πόλης, που κάποιοι προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο”, όπως είπε. «Καλό είναι κάποιοι να μην κλείνουν τα μάτια στις τραγικές ελλείψεις που έχει ο Δήμος, σε υλικοτεχνική υποδομή, προσωπικό και πόρους”.

Σελέκος: «Παραβλέπουν τις παρεμβάσεις μας»

Ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, από την πλευρά του, είπε πως η ερώτηση έγινε σκόπιμα και αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι παραλήφθηκε ο νέος στόλος καθαριότητας. “Η δημοτική αρχή έχει ενημερώσει τον κόσμο του Χαϊδαρίου για την κατάσταση στην καθαριότητα. Είχε το θάρρος να παραδεχτεί πως δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί, όπως η υποχρηματοδότηση από το κράτος, η έλλειψη οχημάτων και προσωπικού”, τόνισε. Έκανε  αναφορά στο παρελθόν και την δημαρχία του Κυριάκου Ντηνιακού, διαβάζοντας παλαιά πρακτικά δημοτικών συμβουλίων. Επιστρέφοντας στο σήμερα, είπε πως η αντιπολίτευση παραβλέπει τις παρεμβάσεις που κάνει η διοίκηση του Δήμου στα σχολεία, τα αντιπλημμυρικά έργα και γενικά στις υποδομές. 

«Πολλοί είναι συμβασιούχοι»

Ως προς τον αριθμό των υπαλλήλων, στον οποίο αναφέρθηκε ο κ. Τσατσαμπάς, απάντησε ότι ο Δήμος μας δεν διαθέτει επαρκές μόνιμο προσωπικό, αφού, όταν μπορούσαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές να προσλάβουν, δεν έκαναν προκηρύξεις προσωπικού. Έτσι σήμερα εργάζονται στις υπηρεσίες του πολλοί συμβασιούχοι. 

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button