ΑΓΟΡΑ

Αντηλιακά προσώπου: Υπάρχει λόγος να τα πληρώσεις έως και 7 φορές περισσότερο από του σώματος;

Αν και το αντηλιακό συστήνεται σε όλες τις εποχές του χρόνου, η αγορά του είναι μια βασική φροντίδα του καλοκαιριού για κάθε γυναίκα (και όχι μόνο) που φροντίζει τον εαυτό της. Οι προτάσεις της αγοράς είναι πολλές, τόσο σε διαφορετικά ήδη όσο και σε ποιότητες, ωστόσο μια βασική διάκριση είναι αυτή σε ένα γενικής χρήσης και στα προσώπου.

Τα πρώτα συνήθως είναι μια αρκετά μεγαλύτερη συσκευασία και πολύ πιο οικονομική από αυτά του προσώπου. Το ερώτημα είναι αν αυτό ανταποκρίνεται σε μια πραγματική ανάγκη, αφού ειδικοί υποστηρίζουν πως τα αντηλιακά δημιουργούνται με βάση με φίλτρα για τον ήλιο, τα οποία επί της ουσίας είναι ίδια.

Μεταξύ των ενώσεων καταναλωτών που είχαν την ίδια απορία είναι η Quoi Choisir η οποία στη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο σε αντηλιακές κρέμες προσώπου βρήκε τα 5 από τα 13 αντηλιακά γνωστών ετικετών, δεν διαθέτουν την κάλυψη που υποστηρίζουν. Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό, δεν προστατεύει στο επίπεδο του δηλωμένου δείκτη και η τιμή, σε σύγκριση με την αντηλιακή κρέμα σώματος της ίδιας μάρκας, είναι πολύ υψηλότερη έως και επτά φορές.

Η Ολλανδική ένωση καταναλωτών, Consumenten bond, εξέτασε επίσης 13 αντηλιακά ειδικά για το πρόσωπο, όλα με συντελεστή προστασίας 50. Σε πέντε περιπτώσεις η προστασία ήταν χαμηλότερη από αυτή που αναγράφεται στη συσκευασία. Για παράδειγμα, οι αντηλιακές κρέμες προσώπου Biotherm Waterlover, Nivea Sun UV και Lancaster Sun Sensitive Oil Free Milky Face Fluid προσφέρουν αποτελεσματική προστασία 39, 33 και 31.

Αντηλιακά προσώπου: Υπάρχει λόγος να τα πληρώσεις έως και 7 φορές περισσότερο από του σώματος; 3

Γενικά εκτός από το μέγεθος, η έκδοση της αντηλιακής κρέμας προσώπου διαφέρει από αυτή που προτείνεται για το υπόλοιπο σώμα, επειδή έχει σχεδιαστεί για να κάνει το δέρμα λιγότερο λιπαρό, λιγότερο γυαλιστερό και να απορροφάται πιο γρήγορα. Αλλά αν κοιτάξουμε προσεκτικά τα συστατικά, ανακαλύπτουμε ότι η σύνθεση δεν ποικίλλει πολύ και, όπως δήλωσε η Sandra Molenaar, διευθύντρια της Consumenten bond: «Για το περιβάλλον και το πορτοφόλι είναι καλύτερο να απλώνεις αντηλιακή κρέμα σώματος στο πρόσωπο. Είναι επίσης, λιγότερο επιβλαβές και πιο οικονομικό».

Για να επιβεβαιώσει αυτά τα δεδομένα, το IlSalvagente συγκρίνοντας τα αντηλιακά, διαπίστωσε  ότι η τιμή των αντηλιακών προσώπου είναι σχεδόν πάντα διπλάσια, αν όχι τριπλάσια ή τετραπλάσια σε σύγκριση με την τιμή του αντίστοιχου προϊόντος που προσφέρεται για το σώμα.

Για παράδειγμα, η αντηλιακή κρέμα προσώπου “Expert Sun Protector Cream SPF30” της Shiseido και  η αντηλιακή κρέμα προσώπου και σώματος “Expert Sun Protector Cream SPF30” έχουν αρκετά μεγάλη διαφορά τιμής. Η πρώτη κοστίζει περίπου 40 ευρώ για 50 ml, πρακτικά τριπλάσιο το δεύτερο προϊόν που κοστίζει 41 ευρώ για 150 ml.

Για τη Nivea συνέκριναν την αντηλιακή κρέμα προσώπου “Uv facial specialist derma skin clear FP50+” που έχει τιμή 13,50 για τη συσκευασία των 40 ml και το αντηλιακό “Sensitive immediate protect solar allergies fp50+” που κοστίζει ένα πέμπτο (13,99 ευρώ για τη φιάλη των 200 ml). Επίσης, μεταξύ άλλων για την Avène συνέκριναν την “Κρέμα χωρίς άρωμα SPF50+ Very High Protection” που ενδείκνυται για το πρόσωπο στην τιμή των 24,90 για 50 ml και την “Eau Thermale Avene Intense Protect SPF 50+ Very High Sun Protection” πωλείται στα 25 ευρώ για το μπουκάλι των 150 ml, το ένα τρίτο σε σύγκριση με την κρέμα προσώπου.

Πηγή: cibum.gr

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button