ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ανοιξιάτικη διάθεση στην Ανθοκομική Έκθεση Αιγάλεω!

Πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων στο Άλσος Αιγάλεω, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η 20ή Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου, μεταδίδοντας ανοιξιάτικη διάθεση και μηνύματα αισιοδοξίας.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή της πόλης μας συμμετέχουν παραγωγοί λουλουδιών, φυτών και διαφόρων προϊόντων κήπου, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στον πολύχρωμο και ευωδιαστό τους κόσμο, να προμηθευτούν τα ωραιότερα άνθη & φυτά που θα στολίσουν τους κήπους, τις αυλές και τα μπαλκόνια τους και να ενημερωθούν για τη φροντίδα και την περιποίησή τους, από τους γεωπόνους του Δήμου αλλά και από τους εκθέτες, που θα προσφέρουν πρόθυμα τις γνώσεις και την εμπειρία τους για την οικολογία και το βιώσιμο περιβάλλον.

Η Ανθοκομική Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Απριλίου και λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Στην Ανθοκομική Έκθεση ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ,) διοργανώνουν περιβαλλοντική δράση με θέμα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης». Μέσα από δημιουργικά παιχνίδια (φιδάκι, στόχος, μπάσκετ, ψάρεμα, bowling, παζλ, τσουβαλοδρομίες κ.ά.), τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ανακύκλωση συσκευασιών και την προστασία του περιβάλλοντος με βιωματικό τρόπο, ενώ θα λάβουν και πολλά αναμνηστικά δώρα.

Οι μαθητές παίρνουν μέρος στη γιορτή των λουλουδιών

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω στα πλαίσια της 20ης Ανθοκομικής Έκθεσης της πόλης μας, θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Απριλίου 2024 στο Άλσος Αιγάλεω, συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή των λουλουδιών, με τις ακόλουθες δράσεις:

Σάββατο 27 Απριλίου και ώρα 20.00
Μουσική & Τραγούδι από τους μαθητές του 4ου ΓΕΛ Αιγάλεω

Σαββατοκύριακο 27 & 28 Απριλίου

  • Έκθεση Ζωγραφικής μαθητών Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας με θέμα: «Ζωγραφίζω το σχολείο που ονειρεύομαι» (με έμφαση στο αειφόρο σχολείο που θα φέρει τους μαθητές πιο κοντά στη φύση και θα δώσει ερεθίσματα για οικολογική συνείδηση). Τα έργα των μαθητών θα παραδίδονται στην Ένωση Γονέων (τηλ: 6978543427) ή στο περίπτερο των ΚΔΑΠ που λειτουργεί στην Ανθοκομική Έκθεση εντός του Άλσους Αιγάλεω (δίπλα στο σιντριβάνι) έως και την Πέμπτη 25 Απριλίου.
  • Έκθεση Φωτογραφίας για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Εικόνες της πόλης μου» (με έμφαση στις πράσινες γωνιές της περιοχής μας, τη φύση μέσα στην πόλη και εφαλτήριο προτροπή για περισσότερο πράσινο).
  • Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να στείλουν έως δύο (2) φωτογραφίες τους στο email της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω έως και την Πέμπτη 25 Απριλίου.

Τα έργα των μαθητών θα εκτεθούν στην 20η Ανθοκομική Έκθεση Αιγάλεω το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Απριλίου 2024 και κατόπιν θα συνθέσουν το έργο: «Το παζλ της πόλης μας».

Τα σχολεία με τη μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών στις δράσεις θα επιβραβευτούν από την Υπηρεσία Πράσινου του Δήμου Αιγάλεω, λαμβάνοντας ως δώρο λουλούδια και φυτά για να τα φυτέψουν στις αυλές και τα παρτέρια των σχολείων τους.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button