ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Άνοιξε στο κοινό το Ιερό της Αφροδίτης στο Χαϊδάρι!

 Αθηνολόγιο 

Μεγάλη συγκίνηση για μένα, το γεγονός ότι Άνοιξε στο κοινό το Ιερό της Αφροδίτης στο Χαϊδάρι, γιατί ξέρετε ότι έχω δώσει αγώνα χρόνια τώρα για την ορατότητα αυτού του μνημείου πιστεύοντας στην τεράστια οικουμενική του αξία.

Το ιερό της Αφροδίτης στην Αφαία Χαϊδαρίου άνοιξε για το κοινό, δεν θα το βλέπετε πια από τα κάγκελα ούτε θ’ ακούτε πια ατάκες “το βλέπεις απ’ έξω”. Το μνημείο δεν το βλέπεις απλά, το πλησιάζεις, το νοιώθεις, το γεύεσαι, το ερωτεύεσαι και την ενέργεια εδώ δεν την αλλοίωσε τίποτα, ούτε τον έρωτα. Είναι ακόμα τόσο δυνατά τα συναισθήματα εδώ.

Μεγάλη ευλογία για την Αττική να το έχουμε αυτό το μνημείο που είναι έμπνευση. Ένα από τα σημαντικότερα ιερά της θεάς του Έρωτα, το τέμενος των περιστεριών, όπως το λέω εγώ. Εδώ η θεά λατρεύτηκε με πολλές ιδιότητες της θεάς Δήμητρας και υπήρξε στάση στα Ελευσίνια μυστήρια.

Άνοιξε στο κοινό το Ιερό της Αφροδίτης στο Χαϊδάρι! 2

Άνοιξε στο κοινό το Ιερό της Αφροδίτης στο Χαϊδάρι

Χαίρομαι που η επιστροφή μου στις ξεναγήσεις ύστερα από τόσα χρόνια με αντικείμενο την Ελευσίνα, θα μπορεί πια να περιλαμβάνει επίσκεψη και ξενάγηση στο αγαπημένο μου Ιερό, γιατί θα ήθελα να μιλήσω για την Αφροδίτη και τον Έρωτα.

Σημείωση: Το Ιερό θα είναι ανοιχτό και επισκέψιμο καθημερινά 8:30 – 15:00, εκτός Τρίτης.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button