ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Άνεργοι και χαμηλόμισθοι στηρίζουν αστέγους στο Χαϊδάρι

Τον έχουμε γνωρίσει σε κοινωνικές δράσεις που γίνονται στο Χαϊδάρι, όπως ο “Άλλος Άνθρωπος” . Είναι νέος σε ηλικία, με τη δική του οικογένεια και μισθοσυντήρητος. Με άλλους συνδημότες μας, που βρίσκονται περίπου στην ίδια οικονομική κατάσταση -ή ακόμη και άνεργοι-καθημερινά νοιάζονται και παλεύουν να βρουν λύση για τον ευάλωτο συνάνθρωπο.

Άνεργοι και χαμηλόμισθοι στηρίζουν αστέγους στο Χαϊδάρι 3
Φώτης Δημήτρουλας.

«Εικόνα κοινωνικής σήψης»

Ερώτημα προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις έθεσε ο ακτιβιστής Φώτης Δημήτρουλας, στη συνεδρίαση της 29ης Ιανουαρίου. Αφορούσε τους άστεγους, τους άνεργους και τους άπορους του Χαϊδαρίου. Στη μικρή εισαγωγή που έκανε το μέλος της συλλογικότητας “Αρχή Διαλόγου”,  μίλησε για εικόνα  σήψης στην πόλη. Αναρωτήθηκε αν γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι τον αριθμό των ευπαθών ατόμων που ζουν στα όρια του Δήμου μας. Ανάμεσά τους και καρκινοπαθείς, που ταυτόχρονα είναι και άνεργοι. “Άτομα που, αν κάποιος από εμάς τα συναντήσει στο δρόμο, θα τα δει να γυρίζουν σαν τις άδικες κατάρες”, είπε.

Όπως υποστήριξε, η συγκεκριμένη κίνηση την τελευταία δεκαετία έκανε αρκετές δράσεις, βοηθώντας εκατοντάδες συνανθρώπους μας.

«Τους εκμεταλλευτήκατε ως προεκλογικό πυροτέχνημα»

Έθεσε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλιου τον εξής προβληματισμό: «Πώς είναι δυνατό κάποιοι πολίτες που άλλες φορές έχουν εργασία και άλλες φορές δεν έχουν, να μπορούν να βοηθούν εκατοντάδες συμπολίτες και να μην μπορεί να το κάνει η δημοτική αρχή και οι υπόλοιπους παρατάξεις;”

Τόνισε ότι προεκλογικά όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι τους χτύπησαν τις πόρτες, ρώτησαν για τα προβλήματά τους και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Εκατοντάδες από αυτούς στρατεύθηκαν μαζί τους, αλαα, ως δια μαγείας, μετά το τέλος των εκλογών εξαφανίστηκαν. Έκανε λόγο για “εκλογικά πυροτεχνήματα” .

«Έχουμε λύσεις χωρίς να χρειαστεί ούτε ένα ευρώ»

Στο κλείσιμό του παραδέχτηκε ότι είναι καυστικός, αλλά χαρακτήρισε την τοποθέτησή του ενωτική, υποστηρίζοντας πως σε αυτό το θέμα δεν χωράνε πολιτικές διαφορές. Υποστήριξε πως η κίνηση τους έχει να προτείνει λύσεις χωρίς να δαπανηθεί ούτε μισό ευρώ! Διότι, οπως είπε, υπάρχουν εγκαταλειμμένα κτήρια στον Δήμο που σαπίζουν, υπάρχουν άνθρωποι στην κοινωνία που προσφέρουν και τη ζωή τους για τους άλλους ανθρώπους, υπάρχουν καταστηματάρχες και ιδιώτες που τους στηρίζουν χωρίς κανείς να το γνωρίζει.

Κλείνοντας ζήτησε να κατατεθεί εγγράφως η κοινωνική πολιτική που θα ακολουθήσουν η σημερινή δημοτική αρχή και οι δημοτικές παρατάξεις. «Τα προβλήματα δεν λύνονται μέσα σε κλειστές αίθουσες. Εκεί έξω το Χαϊδάρι καθημερινά αναστενάζει. Τα προβλήματα μπορώ να σας τα καταθέσω. Κρατάμε όμως πάντα εχεμύθεια για όλους αυτούς που βοηθάμε», κατέληξε ο κ. Δημήτρουλας.

Φώτης Θεοδωρακόπουλος: «Φέρτε μας τις προτάσεις σας»

Σε μια λιτή απάντηση ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Φώτης Θεοδωρακόπουλος, δήλωσε πως δεν καταλαβαίνει του υπαινιγμούς του κ. Δημητρακόπουλου και απέφυγε να κάνει διάλογο εκείνη τη στιγμή. Αφού τους συνεχάρη γι’ αυτό που κάνουν, τους ζήτησε να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην Κοινωνική Υπηρεσία. Σαν ανταπάντηση ο κ. Δημήτρουλας υπενθύμισε πως προεκλογικά ζήτησε το πλάνο της δημοτικής αρχής, το οποίο δεν του δόθηκε. Αναγνώρισε όμως πως η παράταξη Ντηνιακού είναι μόλις πέντε μήνες στη διοίκηση του Δήμου, για αυτό το λόγο δεν μπορεί να την κατηγορήσει, αλλά θέλει να υπάρχει ένα πλάνο.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button