ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Ανάπλαση στο Αίθριο – Τι θα γίνει με τις λιμνούλες

Βαγγέλης Ντηνιακός – Δήμαρχος Χαϊδαρίου

Ανάπλαση των χώρων πρασίνου σε ένα από πιο κεντρικά σημεία της πόλης μας, την Πλατεία Δημοκρατίας (πρώην Αίθριο). Επισκέφθηκα χθες τον χώρο και ενημερώθηκα από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πρασίνου Γιάννη Κέντρη για την πρόοδο των εργασιών.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί η νέα διαμόρφωση 9 παρτεριών με προσθήκη χώματος, φυτεύσεις καλλωπιστικών φυτών και δενδρυλλίων, αντικατάσταση του συστήματος άρδευσης , διαμόρφωση των πλακόστρωτων διαδρομών, τοποθέτηση νέων φωτιστικών.

Με την ανύψωση κατά 25 εκ. των παρτεριών οριοθετούνται με ευκρίνεια οι πλακόστρωτες διαδρομές περιπάτου και επιτυγχάνεται η λειτουργική και αισθητική ενοποίηση της Πλατείας Δημοκρατίας με τον πεζόδρομο της Στρ. Καραϊσκάκη.

Στη συνέχεια του έργου θα τεθούν ξανά σε λειτουργία οι 2 υδατοδεξαμενές και θα διαμορφωθούν τα παρτέρια και οι διαδρομές περιπάτου στο αριστερό τμήμα της Πλατείας που οδηγούν στην Παιδική Χαρά και στο ανοιχτό θεατράκι.

Ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Χαϊδαρίου γίνεται ξανά ελκυστικό για τους διαβάτες και για τους επισκέπτες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Το σύνολο των εργασιών πραγματοποιείται με ίδια μέσα από τη Διεύθυνση Πρασίνου, με τη συμβολή των συνεργείων της Τεχνικής Υπηρεσίας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button