ΑΡΘΡΑ

Ανάπλαση Πλατείας Δάσους: Μόνιμη παρανομία – βέβαιη απορρόφηση

του Κίμωνα Φουντούλη,
με βάση σχετική επιστολή του στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ-ΑΒΕΒΑΙΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ…

«Βιοκλιματικός Σχεδιασμός Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και Πεζόδρομων Ηρώων Πολυτεχνείου και Αφροδίτης»

Ο Δήμος Χαϊδαρίου προχωρά σε ξήλωμα της υπάρχουσας Πλατείας στο Δάσος Χαϊδαρίου και κατασκευή καινούργιας, όπως θα έκανε κάθε νεόπλουτος «νοικοκύρης» που χρεώνεται δίχως έννοια για το αύριο.

Το κόστος προϋπολογίζεται σε 1.068. 000 ευρώ εκ των οποίων χονδρικά τα 600 χιλιάρικα θα μας βαρύνουν αποκλειστικά εμάς τους Χαϊδαριώτες δημότες και τα 470 χιλιάρικα όλους τους φορολογούμενους, δηλαδή κι εμάς τους Χαϊδαριώτες.

Επισημαίνεται πως ουδέν έγινε διαχρονικά για λύσεις στα κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της αυθαίρετης, παράνομης και δίχως μελέτη πεζοδρόμησης στη καρδία της συνοικίας, από την ενιαία ιδιοκτήτρια του Δήμου παράταξη φεουδαρχών.

Ας εξετάσουμε αναλυτικά το Πρόβλημα:

Επειδή οι φερόμενοι ως πεζόδρομοι:   α) Ηρώων Πολυτεχνείου, από Ν. Σουκατζίδη έως Γ. Παπανδρέου και β) Αφροδίτης μεταξύ Αγίας Παρασκευής και Γ. Παπανδρέου,

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ,
  2. Ουδέποτε χαρακτηρίστηκαν ως τέτοιοι,
  3. Στην σχετική ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ e-poleodomia,  δεν φέρουν σήμανση πεζοδρόμων και μνημονεύονται ως ισχύοντα τα ΦΕΚ 72/Α/1955, 5/Δ/1961, 67/Δ/1961,
  4. Η Υπηρεσία Δόμησης Αιγάλεω, σε σχετικό της έγγραφο (Α.Π.4223/13, 7/6/2013) αναφέρει ότι « η οδός Ηρώων Πολυτεχνείου μεταξύ των Ο.Τ. 196 και 204 του Δήμου Χαϊδαρίου είναι εγκεκριμένη οδός, σύμφωνα με το από 20/3/1955 Διάταγμα Ρυμοτομίας, ΦΕΚ 72/Α/1955, το οποίο εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα.»

Για όλα αυτά μέχρι σήμερα όλα είναι στον αέρα, όποιος οδηγός θέλει κινείται γύρω-γύρω από το πρώην συντριβάνι και στα πλακόστρωτα δίχως κυρώσεις. Η αστυνομία κόβει ΑΚΥΡΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ!

Αντί λοιπόν να σπαταληθούν κονδύλια άκρως απαραίτητα για τη χώρα και το Δήμο μας, ο δήμαρχος και οι υπεύθυνοι του Δήμου μας καλούνται  να ενεργήσουν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, να ενημερώσουν τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που ίσως δεν γνωρίζουν την πολεοδομική αταξία του Χαϊδαρίου και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, και να ακυρώσουν την προκήρυξη του έργου του θέματος προτού δημιουργηθούν απαιτήσεις σε βάρος του Δήμου Χαϊδαρίου, δηλαδή της τσέπης μας.

Τι πρέπει να κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο που ως τώρα παρακολουθεί αμέτοχο;

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει  να λάβουν υπόψιν όλα τα πραγματικά στοιχεία και να ενεργήσουν ως πολιτικό και κυρίως διοικητικό  όργανο της πόλης μας αναλογιζόμενα:

τη παρανομία που επί δεκαετίες καταγράφεται καθημερινά τόσο στη θέση του έργου αλλά και στον υπόλοιπο δήμο,

 την αλλοίωση του περιβάλλοντος που καταφέρθηκε με την αποστέρηση  της ταυτότητας της Πλατείας Δάσους Χαϊδαρίου, δηλαδή με την  υπονόμευση και καταστροφή των πεύκων, των συστατικών του Δάσους, το 1987,

την δυσανάλογη δαπάνη που προβλέπεται για ευρωενωσιακούς πόρους, τα χρήματα όλων ημών των ευρωπαίων φορολογουμένων, αλλά και σε βάρος απευθείας των προϋπολογισμών  του δήμου μας τα αμέσως επόμενα χρόνια,

σε περίοδο που ο δήμος παραμένει υπερχρεωμένος και επιδιώκει διευκόλυνση, ενώ η χώρα συντηρείται εντός διεθνούς οικονομικού συστήματος κατ’  εξαίρεση

με χρέος 200% επί του ΑΕΠ, σε καιρό παρατεταμένης πανδημίας, με κομμένη ανάσα. Όλα αυτά ενώ υπάρχει λειτουργικό έργο και προχωρά απαξίωση και καταστροφή του για να πληρωθεί καινούργιο.

Η παρέμβαση που δικαιολογείται είναι μία, αποκατάσταση με φύτευση πεύκων μετά από κατάλληλη προετοιμασία ώστε να επιβιώσουν και μεγαλώσουν.

Δεν απαιτεί χρηματοδότηση και μπορεί να υλοποιηθεί με αυτεπιστασία.

ΚΙΜΩΝ Ε. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button