ΑΠΟΨΕΙΣ

“Αναμένουμε τη στάση κομμάτων και βουλευτών της Δυτικής Αθήνας στη Βουλή”

Του Δημήτρη Τσατσαμπά

Η “αναβάθμιση” του Σκαραμαγκά ολοκληρώνεται! Μετά την πώληση στον εφοπλιστή όλης της παράκτιας έκτασης του Σκαραμαγκά, έτοιμο και το νομοσχέδιο για την εγκατάσταση χρήσεων υψηλής όχλησης σε ολόκληρο το μήκος της ακτογραμμής.

Μερικές από τις νέες χρήσεις γης, που προβλέπονται, είναι: “Βιοτεχνικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις χαμηλής, μέσης και υψηλής όχλησης, αποθήκες χαμηλής, μέσης και υψηλής όχλησης, εγκαταστάσεις ανακύκλωσης συσκευασιών και υλικών, εγκαταστάσεις παραγωγής, αποθήκευσης και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας”.

Η καθολική υποβάθμιση για το σύνολο της περιοχής σε γη και θάλασσα βαφτίζεται μάλιστα από τους κυβερνώντες ολοκληρωμένο πλαίσιο για την απόδοση βιώσιμης προοπτικής ανάπτυξης! Καμία πρόβλεψη-προοπτική πρόσβασης προς το παραλιακό μέτωπο και τη θάλασσα για τους κατοίκους του Δήμου Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αθήνας του 1.000.000 πολιτών.

Η επιτροπή αγώνα του Δήμου εξάντλησε τον αγώνα της, προτού καν τον αρχίσει, καθώς όπως φαίνεται δεν υπάρχουν οι αντοχές για να θιγούν πολιτικές, κόμματα, πρόσωπα και μεγάλα συμφέροντα. Η δημόσια διαβούλευση, που γίνεται, με ειλημμένες αποφάσεις και τετελεσμένα, είναι μόνο μια τυπική ηλεκτρονική διαδικασία, που δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα και επομένως δεν χρησιμεύει σε τίποτα.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη στάση των κομμάτων και των βουλευτών της Δυτικής Αθήνας στη Βουλή, για να κρίνουμε κατά πόσο στηρίζουν τους ανθρώπους που ζουν στα λαϊκά Δυτικά προάστια.

Και επειδή ορισμένοι πανηγυρίζουν ότι θα πέσουν πολλά λεφτά στο Σκαραμαγκά, αυτό που σίγουρα θα συμβεί είναι ότι κάποιοι λίγοι θα πλουτίσουν επιβαρύνοντας μόνιμα την ποιότητα της ζωής των κατοίκων των Δυτικών Συνοικιών.

Πραγματική αναβάθμιση για την περιοχή μας λοιπόν είναι η ανάδειξη του παραλιακού της μετώπου, όπως π.χ στο Ελληνικό, και όχι η επιβάρυνση – εξαφάνισή του με χρήσεις υψηλής όχλησης.

Συνεχίζουμε να απαιτούμε πρόσβαση στη θάλασσα του Σκαραμαγκά. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την απόδοση της “Προβλήτας 4” στο Δήμο μας. Μπορούμε να το πετύχουμε μόνο αν το πιστέψουμε και το αποδείξουμε!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button