ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Αν κλείσουν κρεοπωλεία, μανάβικα κλπ, οι τιμές θα διαμορφώνονται από τα σούπερ μάρκετ κατά το δοκούν”

«Εικονική πραγματικότητα είναι η “συγκράτηση” των τιμών», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Βίτσας, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στη δημόσια τηλεόραση της “ΕΡΤ 1”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον κίνδυνο να μην αντέξουν τα μικρομάγαζα της γειτονιάς:

«…Ο κος Γεωργιάδης έχει μετατραπεί σε εκπρόσωπο των Σούπερ Mάρκετ για ότι αφορά όλα τα προϊόντα. Αυτό σημαίνει ότι αν αρχίσουν να κλείνουν τα κρεοπωλεία, τα μανάβικα και τα υπόλοιπα μικρομάγαζα της γειτονιάς, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών, αν δηλαδή δημιουργηθεί ένα νέο κομμάτι ανενεργών οικονομικά ανθρώπων, θα έχουμε σαν αποτέλεσμα να διαμορφώνονται οι τιμές των προϊόντων από τα S/M κατά το δοκούν. Και επειδή έχουν τη δυνατότητα των μαζικών αγορών και των προμηθειών από εισαγωγές από το εξωτερικό, αυτό που σήμερα είναι “φτηνό”, αύριο μπορεί να είναι πανάκριβο και θα επαναληφθεί το σενάριο της “Όπερας της πεντάρας” του Μπρέχτ…»

Όσον αφορά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, επισήμανε τη μεγάλη διαφορά στις τιμές σε σχέση με άλλες χώρες του Νότου:

«Τα νούμερα πολλές φορές κρύβουν την αλήθεια. Και η αλήθεια έχει να κάνει με τον τρόπο διαβίωσης και επιβίωσης των Ελληνικών νοικοκυριών. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η Ελλάδα πληρώνει την πιο ακριβή χονδρική τιμή στην ηλεκτρική ενέργεια. Η πρόβλεψη για χθες ήταν για 131 ευρώ / MWh τη στιγμή που στην Ισπανία και την Πορτογαλία είναι 90 και 98 αντίστοιχα. Αυτό λοιπόν που πρέπει να μετράει κανείς είναι η σχέση των οικονομικών του πολίτη με τα αγαθά που χρειάζεται.»

Σχολιάζοντας το θέμα των επιδομάτων, υποστήριξε ότι τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση δεν τα φέρνει ο κος Μητσοτάκης από το σπίτι του.

«Προκύπτουν από τη δραματική αύξηση των φορολογικών εσόδων εξ αιτίας της αύξησης των τιμών των προϊόντων και του ΦΠΑ, και την επιστροφή ενός μικρού μέρους προς τους ευάλωτους πολίτες με τη μορφή επιδομάτων, τη ίδια ώρα που το μεγάλο μέρος των φόρων( περίπου το 60%) οδεύει προς τις μεγάλες εταιρίες και τους παρόχους. Και μάλιστα προς τη ΔΕΗ η οποία κανονικά θα έπρεπε να είναι αυτή που θα συγκρατούσε τις τιμές.»

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button