ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άμεση παρέμβαση – Κίνδυνος για τους πεζούς στη Λ. Αθηνών

Κίνδυνος για τους πεζούς που θέλουν να διασχίσουν την Λ. Αθηνών στο ύψος του ”Χωριάτικου”, απέναντι από το Κολυμβητήριο. Το φανάρι δεν τους επιτρέπει να περάσουν απευθείας από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο. Είναι λοιπόν αναγκασμένοι να παραμείνουν πάνω στη νησίδα στο μέσον της λεωφόρου, μέχρι να ανάψει πράσινο ο ”Γρηγόρης”, στο επόμενο σταμάτημα των αυτοκινήτων.

Όμως εκεί όπου περιμένουν δεν προστατεύονται από τα διερχόμενα αυτοκίνητα που αναπτύσσουν υπερβολικές ταχύτητες. Μία στραβοτημονιά, ένα τρακάρισμα και οι πεζοί θα εκτοξευτούν στον αέρα σαν μπαλόνια.

Απαιτείται η τοποθέτηση μιας ημικυκλικής μπάρας -τύπου πέταλο- πάνω στο ανύπαρκτο σχεδόν φθαρμένο πεζοδρόμιο, το οποίο δεν έχει μεγάλη υψομετρική διαφορά με το οδόστρωμα. Επισημαίνω ότι στο σημείο αυτό πάντα κινούνται γυναίκες με μικρά παιδιά, μαθητές, ηλικιωμένοι. Ο κίνδυνος για τους πεζούς είναι σοβαρός.

Η παρέμβαση πρέπει να γίνει άμεσα για να μην θρηνήσουμε θύματα όπως τις δύο γυναίκες στην οδό Πατησίων στις 9/5/2019. Αυτοκίνητο τις πέταξε στο αντίθετο ρεύμα όπου τις χτύπησε άλλο διερχόμενο όχημα.

Δημήτρης Κάσσιος

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button