ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Άλλο Κυριάκος και άλλο Βαγγέλης Ντηνιακός”

Του Σάββα Βαρυτιμιάδη

Με αφορμή το δημοσίευμα σας υπό τον τίτλο «Εκλογές στο Χαϊδάρι, ένα στοίχημα που θα έχαναν πολλοί» αναφερθήκατε στα ποσοστά της εποχής μεγάλης δόξας του Κυριάκου Ντηνιακού που έφτασαν το 42,5% στις εκλογές του 2002, ως αντιπαράθεση στα ακούσματα αδημοσίευτων δημοσκοπήσεων του σήμερα που φέρνουν τον γιό του να φτάνει ακόμα και το 46% από την πρώτη Κυριακή.

Και ασφαλώς, όπως αναφέρει σε δήλωση του ο Τρύφωνας Δάρας, το 42,5% του Κυριάκου Ντηνιακού ήταν η υψηλότερη επίδοση του, οπότε θα ήταν το λιγότερο «παράλογο» να πούμε πώς θα μπορούσε να συγκεντρώνει ο γιός του σήμερα το ποσοστό της τάξης του 46% από τον πρώτο γύρο, με την πολιτική που εφαρμόζει όπως και με το έργο που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής.

“Άλλο Κυριάκος και άλλο Βαγγέλης Ντηνιακός”

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το ποσοστό του 2002 δεν αποτέλεσε προϊόν «παρθενογένεσης» αλλά ήταν το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και αποκορύφωσης συνέπειας, αφού και οι εκλογές του 1998 έφεραν μπροστά από τον πρώτο γύρο τον Κυριάκο Ντηνιακό με 41,46 %.

Ενδεικτικό της μεγάλης δόξας του Κυριάκου Ντηνιακού το 2002 ήταν η ομάδα του, στην οποία και συμμετείχα.

Ο σημερινός υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου Άρης Πανόπουλος, αποτέλεσε μέρος της ραχοκοκαλιάς του τότε συνδυασμού, όντας ο πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος, έχοντας παρουσιάσει αναγνωρίσιμο έργο την προηγούμενη τετραετία.

Πυρήνα του τότε συνδυασμού αποτέλεσε και ο Δημήτρης Τσατσαμπάς που σήμερα επέλεξε να απέχει συνειδητά από την σημερινή διοικούσα παράταξη του Βαγγέλη Ντηνιακού, όπως και ο Κώστας Φουρλής.

Η Μαίρη Τοκατλίδη ήταν μέρος της ίδιας ομάδας, με την Ελευθερία Τοκατλίδη να αποτελεί συνέχεια της, αλλά να μην επιλέγει από την αρχή να συμμετέχει στην παράταξή του Βαγγελη Ντηνιακού, δηλώνοντας μάλιστα την αντίθεση της στην πολιτική του με κάθε τρόπο μέχρι σήμερα.

Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω το ποσοστό της τάξης του 20% “αποδοχής”που αναφέρετε πως δίνει δημοσκόπηση πρωτοκλασάτου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για τον πρώτο γύρο των εκλογών στον Βαγγέλη Ντηνιακό, μπορώ να πω όμως πως ίσως αυτό το νούμερο, δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Αυτό μπορεί να το κρίνει κανείς από τις αρνητικές γνώμες του κόσμου, αλλά και από το έργο που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής η σημερινή διοίκηση σε αναλογία με τους υπόλοιπους δήμους της Δυτικής Αθήνας.

Μπορεί να το κρίνει κανείς από την καθημερινότητα που βιώνει στο Χαϊδάρι τα τελευταία χρόνια. Και αυτή νομίζω πως είναι η καλύτερη δημοσκόπηση.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button