ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζουν οι πινακίδες των ΙΧ λόγω ηλεκτρονικών διοδίων;

 

Σύμφωνα με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, οι πινακίδες των ΙΧ θα έπρεπε να αλλάξουν, γιατί σε πολλά αυτοκίνητα είναι φθαρμένες και είναι δυσανάγνωστες. Αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα στην εφαρμογή του συστήματος του νέου ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμής των διοδίων.

Ωστόσο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διαψεύδει ότι υπάρχει τέτοια σκέψη. 

«Ούτε ένα στο εκατομμύριο δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Το σύστημα θα προσαρμοστεί στον πινακίδες όχι οι πινακίδες στο σύστημα», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Θάνος Βούρδας.

Την κατάργηση των σταθμών διοδίων ανακοίνωσε ο Χρήστος Σπίρτζης στις αρχές Νοεμβρίου. Ο Υπουργός Μεταφορών περιέγραψε τον τρόπο που θα λειτουργεί το νέο σύστημα πληρωμής και χρέωσης των διοδίων στις εθνικές οδούς: «Θα έχουμε μια συσκευή ή μια εφαρμογή στο κινητό, με την οποία θα χρεωνόμαστε για τα χιλιόμετρα που διανύουμε. Η συσκευή ή η εφαρμογή θα φορτίζεται με κάποιο ποσό, από το οποίο στη συνέχεια θα αφαιρούνται τα χρήματα ανάλογα με τα διόδια που έχει κάποιος διανύσει. Το σχέδιο είναι να υπάρχουν διόδια μόνο στα άκρα των Εθνικών Οδών για φόρτιση και επαναφόρτιση”

Όπως είπε, το σύστημα θα μπει υποχρεωτικά και με κάποιο μικρό κόστος στα επαγγελματικά οχήματα, στα οποία θα μπει και GPS, ώστε να παρακολουθείται η πορεία τους και να μην μπαίνουν στους παραδρόμους των Εθνικών Οδών.

Το σύστημα, εξήγησε ο υπουργός, θα ισχύσει σε όλες τις Εθνικές Οδούς, όμως για την Αττική Οδό θα πρέπει να υπάρξει κάποια άλλη χρέωση, ενώ ξεκαθάρισε ότι, «οι τιμές των διοδίων δε θα αλλάξουν».

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button