ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αλλάζει ριζικά η οδός Φαβιέρου

 

Νέα εικόνα θα αποκτήσει στο προσεχές μέλλον ο κεντρικότερος δρόμος της Γρηγορούσας, που ενώνει το Χαϊδάρι με το Περιστέρι, με μεγαλύτερα πεζοδρόμια, περισσότερο πράσινο και αναβαθμισμένο αστικό εξοπλισμό.

Τα έργα στην οδό Φαβιέρου θα γίνουν μέσω του προγράμματος Ολοκληρωμένης Χωρικής Επέμβασης (ΟΧΕ) και Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης Δυτικής Αθήνας. Θα υλοποιηθούν μέσω του ΑΣΔΑ στους οκτώ Δήμους-μέλη του. Η μελέτη είναι ήδη έτοιμη και έχει καταρτιστεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου σε συνεργασία με μελετητικό γραφείο.

Προβλέπεται διαπλάτυνση των πεζοδρομίων κατά 1,5 μέτρο, ενώ το πλάτος του οδοστρώματος θα είναι περίπου 7,5 μέτρα. Θα τοποθετηθεί σύγχρονος και πλήρης αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, στέγαστρα, στάσεις, καλαθάκια απορριμμάτων και εκτεταμένος φωτισμός). Ακόμα θα γίνουν φυτεύσεις και θα τοποθετηθεί σύστημα άρδευσης φυτεύσεων. Με λίγα λόγια επιδιώκεται η βελτίωση της κινητικότητας των πεζών και η ενίσχυση της εμπορικότητας του δρόμου. Η δημοτική αρχή συνδυάζει το έργο αυτό με την κατασκευή της πεζογέφυρας στο Παλατάκι.

«Ήρθε η σειρά της Φαβιέρου»

Σε επικοινωνία που είχε το «Χαϊδάρι Σήμερα» με την προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η κ. Γιώτα Παναγιωτάκου σχολίασε πως ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί η αναβάθμιση της οδού Φαβιέρου, ενός έργου που αποτελεί πρωταρχικό στόχο της σημερινής διοίκησης του Δήμου. Πρόσθεσε πως οι προηγούμενες διοικήσεις αναβάθμισαν τις οδούς Αγωνιστών Στρατοπέδου και Γεωργίου Παπανδρέου. Τώρα ήρθε η σειρά να αναπτυχθεί και ο εμπορικότερος δρόμος της Γρηγορούσας, μιας συνοικίας που έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο υποβαθμισμένες του Λεκανοπεδίου.

Η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας μάς είπε ότι οι εργασίες στην οδό Φαβιέρου θα ξεκινήσουν το λογικά το ερχόμενο φθινόπωρο. Το έργο θα ανατεθεί σε εργοληπτική εταιρεία μέσω δημοπρασίας. 

Τα υπόλοιπα έργα που θα προτείνει ο Δήμος μας στον ΑΣΔΑ

Ο ΑΣΔΑ ως διαχειριστική αρχή συλλέγει όλες τις προτάσεις των Δήμων-μελών του, προκειμένου να τις αξιολογήσει σε συνεργασία με το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Π.Ε.Π) Αττικής, για ζητήματα οικονομικά και επιλεξιμότητας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου στην επόμενη συνεδρίασή του θα συζητήσει τις προτάσεις του Δήμου προς τον ΑΣΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο πακέτο των προτάσεων θα περιλαμβάνονται:
– Η ανακατασκευή του 3ου ΚΑΠΗ και της πλατείας Σινασού,
– Η αναβάθμιση στο θεατράκι της οδού Σκρα.
– Ενίσχυση του εξοπλισμού σχολείων της Γρηγορούσας, όπως και ενεργειακή αναβάθμισή τους.
– Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο κονδύλια της ΟΧΕ να αξιοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο μηχανοστάσιό του.

Οι μελέτες αυτών των έργων είναι υπό κατάρτιση και υλοποιούνται από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, σε συνεργασία με ιδιωτικά μελετητικά γραφεία.

Για να υλοποιηθούν όμως τα παραπάνω, θα πρέπει να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις των Δήμων της Δυτικής Αθήνας από τα Δημοτικά τους Συμβούλια και να οριστικοποιηθούν από τη διαχειριστική αρχή. Στη συνεχεία ο ΑΣΔΑ σε συνεργασία με το ΠΕΠ Αττικής, θα δώσει τις εγκρίσεις του και θα δρομολογήσει τα έργα στους Δήμους – μέλη του.

Ρωτήσαμε την κ. Παναγιωτάκου αν υπάρχει περίπτωση να αποκλειστεί κάποιο έργο από τις προτάσεις του Δήμου μας προς τον ΑΣΔΑ. Μας απάντησε: Όχι, γιατί ήδη είναι προκαθορισμένα τα κονδύλια για κάθε Δήμο. Συνεπώς γνωρίζουμε τις οικονομικές δυνατότητες έχουμε μέσω των ΟΧΕ.”

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button