Παρελθόν αποτελεί εδώ και περίπου μία εβδομάδα ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του Δήμου Χαϊδαρίου, Λευτέρης Καστανάκης. Μετά από ένα χρόνο θητείας αποχώρησε οικειοθελώς, όπως θέλησε να φανεί, επικαλούμενος επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Ο κ. Καστανάκης στο πρόσφατο παρελθόν είχε διατελέσει γενικός γραμματέας του Δήμου Αθήνας, επί δημοτικής αρχής Γιώργου Καμίνη. Πρωτύτερα είχε τοποθετηθεί επικεφαλής του γραφείου του ίδιου δημάρχου. Στέλεχος επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και οργάνωσης διοίκησης υπηρεσιών, έχει υπηρετήσει από καίριες θέσεις την τοπική αυτοδιοίκηση. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Αυγούστου ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός τον ευχαρίστησε για την προσφορά του. Δήλωσε πως ο κ. Καστανάκης δεν εγκαταλείπει το Δήμο μας, αλλά θα είναι άμισθος σύμβουλος.

Σελέκος: «Με τη συμβολή του πέρασαν πολλά αντιλαϊκά μέτρα»

Σχολιάζοντας αυτή την ανακοίνωση ο τέως δήμαρχος, Μιχάλης Σελέκος, αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν κάποιος που αποχωρεί για επαγγελματικούς λόγους να προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του στο Δήμο. Τόνισε πως και με τη συμβολή του απερχόμενου γενικού γραμματέα, η σημερινή διοίκηση του Δήμου στον ένα χρόνο θητείας της προσπάθησε να περάσει πολλά αντιλαϊκά μέτρα. Αφού καλωσόρισε το νέο γενικό γραμματέα ανέφερε πως η παράταξή του επιθυμεί να έχει συνεργασία μαζί του, αρκεί οι αποφάσεις που παίρνουν και οι γενικοί γραμματείς να είναι στα πλαίσια εξυπηρέτησης των εργαζομένων και των δημοτών.

Καυστικότερος όμως ήταν ο επικεφαλής της παράταξης «Το Χαϊδάρι Ψηλά», Απόστολος Θεοφίλης. Υποστήριξε πως η παραίτηση του κ. Καστανάκη είναι ενδεικτικό αποτέλεσμα της αυταρχικής και αλαζονικής συμπεριφοράς του σημερινού δημάρχου.

Ο νέος γενικός γραμματέας

Νέος γενικός γραμματέας του Δήμου Χαϊδαρίου αναλαμβάνει ο Αντώνης Κουτάντος. Ο κ. Κουτάντος έχει εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι μόνιμος υπάλληλος του Δήμου της Αθήνας και διατέλεσε, μεταξύ άλλων, προϊστάμενος στη Διεύθυνση Παιδικής Ηλικίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης. Στον Δήμο Χαϊδαρίου ήρθε να αναλάβει τα καθήκοντα του με απόσπαση από τον Δήμο Αθηναίων.