ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αλλαγές στα τμήματα πολιτισμού του Δήμου Χαϊδαρίου – Νέες ειδικότητες

Στον προγραμματισμό προσλήψεων δασκάλων για τα τμήματα πολιτισμού προχωρά η δημοτική αρχή, καθώς οι θέσεις που θα προκηρυχτούν με οκτάμηνες συμβάσεις έχουν πάρει ήδη την έγκριση του ΑΣΕΠ. Όπως προβλέπεται, τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η απόφαση από το Υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Αμέσως μετά η προκήρυξη θα δημοσιευτεί και οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν αιτήσεις πρόσληψης και με βάση τη μοριοδότηση θα γίνει η επιλογή του προσωπικού.   

Να θυμίσουμε πως τη φετινή χρονιά λειτούργησαν ελάχιστα τμήματα και αυτά από το ολιγάριθμο μόνιμο προσωπικό, μετά τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης για τον τρόπο επιλογής των συμβασιούχων δασκάλων.

Αυτά θα είναι τα νέα τμήματα

Σε επικοινωνία που είχε το «Χαϊδάρι Σήμερα» με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Μάνο Πετούση, μας τόνισε πως, λόγω του κορωνοϊού, φέτος αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στα αντικείμενα των τμημάτων. Λ.χ δεν είναι γνωστό αν θα επιτραπεί να λειτουργήσουν τμήματα με μαζική προσέλευση, όπως των παραδοσιακών χορών. Για αυτές τις περιπτώσεις, ο Δήμος  περιμένει οδηγίες και ανακοινώσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η είδηση είναι ότι φέτος έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν νέα τμήματα, προσανατολισμένα σε σύγχρονες ειδικότητες. Ενδεικτικά: υποκριτικής θεάτρου, υποκριτικής κινηματογράφου, σκηνοθεσίας και μοντάζ. Στα παραπάνω θα διδάσκει αφιλοκερδώς ο αντιδήμαρχος Μάνος Πετούσης με την καλλιτεχνική του ιδιότητα.   

Το θέμα των προσλήψεων για την πολιτιστική περίοδο 2020 – 2021 συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Ιουλίου, μετά από ερώτηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μιχάλη Σελέκου.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button