ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Αλήθεια, τι ζόρι τραβάνε οι πλούσιοι με το εμβόλιο;

Κάποιοι θεώρησαν τα στοιχεία αμφιλεγόμενα επειδή στα βόρεια προάστια έχει κέντρα εμβολιασμού στα οποία μπορεί να πήγαν και από άλλες περιοχές. Ας δεχτούμε ότι τα παραπάνω στοιχεία δεν ισχύουν, τουλάχιστον σε απόλυτο βαθμό.

Όμως, όπως λέει ο Δρ. Νικόλας Διέτης Ph.D είναι πολλές οι μελέτες που δείχνουν ότι, παγκοσμίως, οι πλουσιότεροι και όσοι τελείωσαν τις ανώτερες βαθμίδες εκπαίδευσης εμβολιάζονται με πολύ μεγαλύτερη προθυμία από ότι όσοι προέρχονται από φτωχότερα στρώματα και δεν τελείωσαν πανεπιστήμιο.

Ούτε αυτό προκαλεί έκπληξη. Όπως εύστοχα τονίζει η δημοσιογράφος Βασιλική Σιούτη, «το ουσιαστικό αγαθό είναι η εκπαίδευση. Και η σωστή ενημέρωση. Οι πλούσιοι έχουν και από τα δύο.»

Έχει λοιπόν και ταξική διάσταση το θέμα του εμβολιασμού αλλά και της γενικότερης αντίδρασης στην πανδημία.

Οι θεωρίες συνομωσίας επηρεάζουν περισσότερο τα φτωχότερα στρώματα, τους μη ενημερωμένους (ή μάλλον τους ενημερωμένους από αναξιόπιστες πηγές) και όσους δεν είχαν πρόσβαση στις ανώτερες βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος.

Οι περισσότεροι «πλούσιοι και σπουδαγμένοι» δεν μπορούν να πιστέψουν ότι κάποιος θα κλωτσούσε την ευκαιρία να προστατεύσει την υγεία του και να βοηθήσει στη λήξη της πανδημίας. Εξ ου και αντιμετωπίζουν (όπως και οι μη πλούσιοι αλλά σπουδαγμένοι) με φρίκη και μηδενική υπομονή τις μπούρδες των αντιεμβολιαστών.

Όμως, σε κάθε περίπτωση, οι αντιεμβολιαστές που θεωρούν ότι δέχονται πόλεμο απ’ την «Ελίτ» που θέλει να τους «μπολιάσει», έχουν άραγε σκεφτεί γιατί όλοι οι εκπρόσωποι αλλά και όσοι ανήκουν στην «Ελίτ» έχουν τρέξει κι έχουν κάνει το εμβόλιο;

Έχει αλήθεια νόημα να πιστεύεις ότι οι πλούσιοι και ισχυροί πλασάρουν ένα θανατηφόρο εμβόλιο για να σκοτώσουν τις λαϊκές μάζες, όταν στην πραγματικότητα πρώτοι απ’ όλους σπεύδουν να το κάνουν οι πλούσιοι και ισχυροί;

Τόσο λάθος τα υπολόγισαν οι «Ελίτ»; Αντί να καταφέρουν να σκοτώσουν τον λαό αυτοκτονούν οι ίδιοι; Αντί να βάλουν τσιπάκι στους μικρομεσαίους, το βάζουν στους εαυτούς τους;

Ας προβληματιστούμε λίγο…

Αλήθεια, τι ζόρι τραβάνε οι πλούσιοι με το εμβόλιο; 1

«Αγαπητέ συμπολίτη που έχεις παραπλανηθεί από θεωρίες συνωμοσίας περί επικίνδυνων εμβολίων κ τυγχάνει να έχεις χαμηλό εισόδημα, δες αυτό κ προβληματίσου: Οι έχοντες το “παραδάκι” εμβολιάζονται μαζικά. Και αυτό το βλέπουμε κ παγκοσμίως. Τόσο κορόιδα λες να πιάστηκαν οι “έχοντες”;»

Πηγή: Μικροπράγματα/Lifo

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button