ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αλεξία, 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου. Το μήνυμα της αριστούχου με 19.854 μόρια!

Η Αλεξία Κατσικογιάννη 17 χρονών συμμετείχε στις πανελλήνιες 2017 και αρίστευσε με 19.854 μόρια! Δείτε τι δήλωσε στο ipaideia.gr για την εμπειρία της, την προετοιμασία της καθώς και τι συμβουλεύει τα παιδιά που θα ακολοθήσουν στις πανελλήνιες 2018.

“Ονομάζομαι Αλεξία Κατσικογιάννη και είμαι 17 χρονών. Κατοικώ στο όμορφο Χαϊδάρι και αποφοίτησα από το 4ο Γενικό Λύκειο Χαϊδαρίου.  Όταν πέρσι το καλοκαίρι,τέτοια εποχή, είχα αρχίσει την θερινή προετοιμασία για τη Γ Λυκείου, δεν μπορούσα να πιστέψω οτι σε λίγο καιρό θα έπρεπε να ριχτώ στο πεδίο της μάχης για να αντιμετωπίσω τον  «εχθρό» αυτό που ακούει στο όνομα “Πανελλαδικές”.

Οι πρώτοι μήνες, μέχρι και τα Χριστούγεννα, δεν ήταν τόσο τραγικοί όσο φανταζόμουν. Ασφαλώς υπήρχε κούραση και αδιάκοπο διάβασμα, αλλά για μένα η αποστολή ήταν γνωστή. Μετά τα Χριστούγεννα το τοπίο άλλαξε. Το άγχος άρχισε να κλιμακώνεται, οι ρυθμοί του διαβάσματος γίνονταν όλο και πιο έντονοι και  ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα.

Υπήρχαν φορές που λύγισα, που έκλαψα, που είπα «τα παρατάω όλα». Αλλά το πείσμα μου και η στήριξη των γονέων και των καθηγητών μου με βοηθούσαν να συνεχίσω τον αγώνα μου. Εκ των υστέρων πρέπει να ομολογήσω ότι αγχώθηκα περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Οι Πανελλαδικές είναι μόνο ένα κύμα από τα πολλά που θα πρέπει να ξεπεράσουμε στη ζωή μας. Μια  θαλασσοταραχή που περνά και δεν πρέπει στο πέρασμά της να μας στερήσει το χαμόγελό μας.

Το ταξίδι αυτό με οδήγησε πιο κοντά στην δική μου «Ιθάκη». Ονειρό μου είναι να περάσω στο τμήμα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, με την ελπίδα ότι στο μέλλον θα βάλω το δικό μου λιθαράκι στην εξυγίανση ενός κρατικού συστήματος υγείας που νοσεί και ψυχορραγεί.

Κλείνοντας, θα ήθελα να απευθυνθώ στα παιδιά που πρόκειται να περάσουν από την δοκιμασία των Πανελλαδικών. Στην διάρκεια της Γ΄Λυκείου, θα ακούσουν και θα δουν πολλά. Πρέπει να κρατάνε στο πίσω μέρος του μυαλού τους τις συμβουλές εκείνων που τους αγαπούν πραγματικά και δεν τους βλέπουν ως «μηχανές επιτυχίας». Πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους δηλητηριάζουν την ψυχή τους με άγχος και τρόμο και σε όσους τους κατευθύνουν σε λανθασμένα επαγγελματικά μονοπάτια για να ικανοποιήσουν δικά τους ψυχικά απωθημένα.

Όπως δήλωσε στο ipaideia.gr «η ζωή είναι πολύ μεγάλη για να μην την απολαύσουμε και πολύ μικρή για να την αναλώσουμε ασκώντας ένα επάγγελμα που δεν αγαπάμε!»

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button