ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αλεπού κυνηγάει στην… Πλατεία Ηρώων – Βίντεο

Η φύση έχει “εισχωρήσει” βαθιά στο Χαϊδάρι και αυτό δεν μάς εκπλήσσει για μια πόλη που περιβάλλεται από δασωμένες πλαγιές. Αλλά το βιντεάκι με μια αλεπού στην… Πλατεία Ηρώων είναι κάτι που μάς αιφνιδίασε.

Το διέθεσε στην εφημερίδα μας ο κ. Τέλης Χριστόπουλος, ο οποίος το τράβηξε στις 4 το πρωί ενώ βρισκόταν στην Καραϊσκάκη. Όπως μας είπε, λόγω εργασίας σηκώνεται ξημερώματα. Στις 14 Οκτωβρίου αντιλήφθηκε κίνηση στην πλατεία και είδε την αλεπού να κυνηγάει μια μικρή γάτα. Είναι το βίντεο που βλέπετε:

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των βιολόγων, σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο αριθμός των κόκκινων αλεπούδων στις πόλεις αυξάνεται σταθερά τα τελευταία 20 χρόνια. Οι “οικόσιτες” αλεπούδες έχουν συνηθίσει την ανθρώπινη παρουσία και δεν την φοβούνται. Εκμεταλλεύονται διάφορες ευκαιρίες διατροφής στα αστικά κέντρα, αλλά και τις “προσφορές” ανθρώπων που ενθουσιάζονται στην ιδέα ότι ένα ζώο του δάσους έχει κάνει στέκι τη γειτονιά τους. Φέτος το καλοκαίρι δημοσιεύσαμε αυτό το βιντεάκι: Ο βρεφονηπιακός μας απέκτησε τα πρώτα μικρά του… τρία στρουμπουλά αλεπουδάκια!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button