ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο βρεφονηπιακός μας απέκτησε τα πρώτα μικρά του… τρία στρουμπουλά αλεπουδάκια! – Βίντεο

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα ζευγάρι αλεπούδων (μάλλον το ίδιο) έρχεται στη γειτονιά μας για να γεννήσει τα μικρά του. Από τη μια έχουν εξοικειωθεί με τους ανθρώπους και το αστικό περιβάλλον, από την άλλη βρίσκουν ασφάλεια, οπότε έχουν κάνει τον βρεφονηπιακό του Άνω Δάσους μαιευτήριο. Παραφράζοντας τη γνωστή παροιμία, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς τι γυρεύει η αλεπού στην πόλη. Όμως το ανάποδο συμβαίνει… η πόλη πήγε στο βουνό της!

Έτσι ο Βρεφονηπιακός της περιοχής, που ακόμη δεν έχει παιδάκια, έχει αυτή την εποχή αλεπουδάκια! Το κινητό της κυρίας Άννας Χρήστου “έπιασε” τρία πανέμορφα, στρουμπουλά μικρά, που μόλις βγήκαν από τη φωλιά και παίζουν με τη μαμά τους.

Η μαμά αλεπού σουλατσάρει από το απόγευμα, είναι ζωηρή και παιχνιδιάρα, βρίσκει τροφή στο “Πάρκο Εθελοντισμού” της οδού Μάνης, κυρίως σαύρες και πουλιά, προφανώς και από τους περιοίκους. Οι οδηγίες (προέρχονται από γενικές κατευθύνσεις του Δασαρχείου) είναι να μην την ταΐζουν και να φροντίζει μόνη της για την τροφή της οικογένειας, όπως είναι το φυσικό. Αλλά μάλλον -στα κρυφά- αρκετοί παραβιάζουν την υπόσχεση ότι θα εφαρμόσουν τις συμβουλές. Πάντως, όταν μεγαλώσουν λίγο τα αλεπουδάκια, η μαμά τους θα τα ανεβάσει στο βουνό.

Μια και αναφερθήκαμε και στον περιώνυμο “κρεμαστό βρεφονηπιακό” του Άνω Δάσους, που ανήκει στον ΟΑΕΔ, πρέπει να πούμε ότι αυτή την περίοδο γίνονται εργασίες ολοκλήρωσής του. Ας ελπίσουμε ότι από την ερχόμενη σχολική χρονιά θα έχει και (ανθρώπινα) παιδάκια.

Ο βρεφονηπιακός μας απέκτησε τα πρώτα μικρά του... τρία στρουμπουλά αλεπουδάκια! - Βίντεο 3
Ο “κρεμαστός” Βρεφονηπιακός Σταθμός του Άνω Δάσους.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button