ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ακτινογραφία” των κλοπών αυτοκινήτων στο Χαϊδάρι

Ένα από τα πιο πρόσφατα “αστυνομικά” μας αφορούσε την εξάρθρωση πολυπλόκαμου κυκλώματος κλοπής αυτοκινήτων. Παράλληλα, κάθε τόσο βλέπουμε στο διαδίκτυο απελπισμένες εκκλήσεις συμπολιτών για πληροφορίες κάτω από μια φωτογραφία του αυτοκινήτου τους που αναγγέλλει την κλοπή του. Κάποιες φορές έχουμε δει ακόμη και αυτοκίνητα πάνω σε τσιμεντόλιθους, χωρίς λάστιχα…

Σύμφωνα λοιπόν με τοπική αστυνομική πηγή στο Χαϊδάρι, ως προς τον αριθμό, σημειώνονται σε μηνιαία βάση κατά μέσο όσο δέκα κλοπές αυτοκινήτων.

Οι περιζήτητες μάρκες

Όσον αφορά τις μάρκες, οι κακοποιοί έχουν ιδιαίτερες προτιμήσεις σε αυτοκίνητα μάρκας BMW, Smart και Toyota ανεξαρτήτως μοντέλου και έτους κατασκευής. Αυτό διότι τα περισσότερα κλεμμένα γίνονται ανταλλακτικά και για τα συγκεκριμένα μοντέλα η σχετική αγορά είναι επικερδής. Τα ανταλλακτικά είτε τα στέλνουν στο εξωτερικό είτε στο “μαύρο” εμπόριο της Αθήνας. Για παράδειγμα, μια μηχανή από smart μπορεί να διατεθεί για 1.500 ευρώ στη μαύρη αγορά.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι περισσότερες κλοπές οχημάτων σημειώνονται κατά τους χειμερινούς μήνες. Ο λόγος είναι πως τα αυτοκίνητα δεν «λείπουν», όπως τους θερινούς μήνες, στην επαρχία.

Στα υπόψη, οι επαγγελματίες κλέφτες παρακολουθούν αν οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται σε μακρινή απόσταση από το σημείο στάθμευσης και “χτυπούν” όταν βρουν την κατάλληλη ευκαιρία. Τα κυκλώματα χρησιμοποιούν ειδικά λογισμικά με laptop που σπάνε  τους κωδικούς από τα immobilizer και ανοίγουν ανενόχλητοι τα αυτοκίνητα – στόχους.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button