ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Αίτημα για νέο διαδημοτικό Κοιμητήριο στη Δυτική Αθήνα

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, πραγματοποίησε θεσμική συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη.

Ο κ. Κουρουμπλής έθεσε στον Περιφερειάρχη το μείζον ζήτημα της χρηματοδότησης της ανακατασκευής του  Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, «Η Αγία Βαρβάρα», προκειμένου να στεγαστούν μονάδες, όπως η μονάδα τεχνητού νεφρού, η μονάδα χειρουργείων και άλλες απαραίτητες υπηρεσίες. Ο Περιφερειάρχης Αττικής ενημέρωσε τον βουλευτή ότι το ενδιαφέρον της Περιφέρειας εξακολουθεί, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες διακήρυξης για την κατάρτιση της μελέτης και την προώθηση του όλου έργου. 

Στη συνέχεια ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στο σοβαρό ζήτημα της ανάγκης δημιουργίας νέου διαδημοτικού κοιμητηρίου στη Δυτική Αθήνα, χωρίς ωστόσο να τίθεται ζήτημα με τη λειτουργία των υπαρχόντων στους κατά τόπους δήμους. Ο κ. Πατούλης διαβεβαίωσε τον κ. Κουρουμπλή ότι είναι πράγματι ένα σοβαρό ζήτημα που χρήζει αντιμετώπισης.

Ο βουλευτής, σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση επόμενης συνάντησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Ελευθέριο Κοσμόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Ανδρέα Λεωτσάκο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ιλίου και πρόεδρο της συσταθείσας επιτροπής για το νέο διαδημοτικό κοιμητήριο κ. Γιάννη Χαραλαμπόπουλο,  προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες  υλοποίησης του νέου κοιμητηρίου.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button