ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Airbnb στο Χαϊδάρι – Πόσα σπίτια νοικιάζονται στην πόλη

Από τις αρχές του 2017, τα ενοικιαζόμενα μέσω του Airbnb σπίτια στην Αθήνα αυξήθηκαν κατά 500% αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό την οικονομική δραστηριότητα πολλών κατοίκων της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Καθημερινής”, τα διαθέσιμα διαμερίσματα ξεπερνούν τις 5.000, με το ιστορικό κέντρο να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο, ενώ η δραστηριότητα εξαπλώνεται και στις περιφερειακές συνοικίες, μεταξύ των ποίων και η πόλη μας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας, στην Πλάκα καταγράφονται 681 αγγελίες, στην περιοχή Εξαρχείων-Μουσείου-Νεάπολης υπάρχουν 500 και στο Κουκάκι 343, αριθμός σχετικά μεγάλος, μιας και πρόκειται για περιοχές περιορισμένης δόμησης.

Το όφελος από τη ενοικίαση μέσω αυτής της δημοφιλούς πλατφόρμας οδηγεί στην προσφορά διαμερισμάτων και σε περιοχές όπως ο Νέος Κόσμος, το Παγκράτι, Κολωνάκι, αλλά προφανώς και στην Δυτική Αττική, όπως Περιστέρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι.

Κοιτώντας την αναζήτηση στην πλατφόρμα της διεθνούς υπηρεσίας βλέπουμε ότι στον Δήμο μας προσφέρονται πάνω από 20 διαμερίσματα ή και ολόκληρα σπίτια, με τιμές που κυμαίνονται ανάμεσα στα 17 και 77 ευρώ την ημέρα. Κύριο προσόν είναι η γρήγορη πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας μέσω της Λεωφόρου Αθηνών, ενώ η ύπαρξη σταθμού Μετρό στο κέντρο της πόλης θα ενίσχυε κι άλλο την προσφορά διαμερισμάτων, κάτι όμως που ούτως ή άλλως πιστεύουμε ότι θα γίνει.

Στα “συν” της πόλης μας ότι έχει από πολλά σημεία της καλή θέα στο Λεκανοπέδιο (Acropolis view, σημειώνουν κάποιοι ενοικιαστές στη σελίδα). Επίσης διαθέτει και δικά της χαρίσματα, όπως πολύ περιαστικό πράσινο (χαρακτηριστικά, 7 σπίτια προσφέρονται στο Δαφνί), τον υπέροχο Διομήδειο Κήπο, αλλά και αξιόλογους τοπικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως το Ιερό της Αφροδίτης, εμφανίσεις κατά τόπους της αρχαίας Ιεράς Οδού κτλ. Στο χέρι μας είναι να αναδείξουμε ουσιαστικά την τουριστική υποδομή της πόλης.

https://www.airbnb.gr

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button