ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αιγάλεω: Ύστατη προσπάθεια για τη “Γιούλα”

Το «λουκέτο» στη Γιούλα έχει προβληματίσει την κυβέρνηση, καθώς, εκτός από τους εκατοντάδες εργαζόμενους που θα βρεθούν στο δρόμο, επρόκειτο για μια ιστορική βιομηχανία και τη μοναδική εν λειτουργία υαλουργία στη χώρα. 

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το businessdaily.gr, υπάρχουν κυβερνητικές παραινέσεις σε γνωστή φαρμακοβιομηχανία να αναλάβει την επαναλειτουργία της, με δεδομένο ότι υπάρχει μια επιχειρηματική συνάφεια, αφού οι φαρμακοβιομηχανίες προμηθεύονται φαρμακευτικό γυαλί από τις υαλουργίες. Είναι μια δύσκολη εξίσωση και αν θα βρεθεί ο… γενναίος που θα επιχειρήσει να διατηρήσει εν ζωή τη Γιούλα θα πρέπει να λάβει εγγυήσεις για χαμηλά ενεργειακά κόστη, όπως κάνουν άλλες κυβερνήσεις στην Ευρώπη.  

Όπως επισημαίνει η ίδια ιστοσελίδα, στην κυβέρνηση τα έχουν και με τους Πορτογάλους που έκλεισαν την ελληνική εταιρεία, χαρακτηρίζοντας unfair την κίνηση εκ μέρους τους να κλείσουν με την πρώτη δυσκολία τη θυγατρική, ιδίως όταν τα μεγέθη της είναι αναστρέψιμα.

Στις 20 Μαρτίου 2024 η Γιούλα οδηγήθηκε σε ξαφνικό θάνατο, καθώς η διοίκηση, επικαλούμενη ζημιές, ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι θα μπει λουκέτο στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Ο πορτογαλικός όμιλος υαλουργίας BA Vidro, στον οποίο ανήκει η επιχείρηση, επιδιώκει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button